• Business

    Lamda Hellix: Εγκαίνια για το Athens 3 – Η αποχώρηση Κάκκου και η νέα ονομασία

    Ο πρόεδρος και CEO της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος


    Παρουσία υψηλών καλεσμένων και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης τα εγκαίνια της πρώτης φάσης του νέου Data Center της Lamda Hellix (Digital Realty), ολοκληρώνοντας έτσι μια μεγάλη επένδυση η οποία αναμένεται να αποτελέσει καμπή στην αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων στην Ελλάδα.

    Ωστόσο πέρα από τα εγκαίνια της πολύ σπουδαίας επένδυσης της Digital Realty, η εκδήλωση επεφύλασσε κι άλλες εκπλήξεις. Ο ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Lamda Hellix, κ. Απόστολος Κάκκος ανακοίνωσε ότι έπειτα από 19 χρόνια στο τιμόνι της εταιρίας αποφάσισε να αποχωρήσει, αφήνοντας στη θέση του τον κ. Αλέξανδρο Μπεχράκη, Chief Commercial & Technology Officer της Lamda Hellix, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της ανάπτυξης Data Center στην Ελλάδα.

    Με την αποχώρηση του κ. Κάκκου από το τιμόνι της, η Lamda Hellix αλλάζει και ονομασία και πλέον θα ονομάζεται Digital Realty.

    Στο Κορωπί όπου στεγάζεται και το Athens 3, παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, o CEO της Digital Realty κ. Bill Stein, καθώς και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης.

    Το νέο Data Center της Digital Realty αναμένεται να φιλοξενήσει έως και 6,8-7 MW χωρητικότητας εντός των εγκαταστάσεων, που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις συνδεδεμένες κοινότητες δεδομένων που έχουν ήδη αναπτυχθεί στα data centers της εταιρίας.

    Επιπλέον η Lamda Hellix (Digital Realty), ανακοίνωσε ότι έλαβε την αδειοδότηση για το υπό ανάπτυξη Data Center (Athens 4) ενώ παράλληλα τονίστηκε η σπουδαιότητα του κέντρου αποθήκευσης δεδομένων στην Κρήτη (Heraklion 1), με την οποία γίνεται η αρχή για να καταστεί το νησί κέντρο μεταφοράς δεδομένων σε όλη την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

    Όραμα της εταιρίας είναι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια στην Ελλάδα καθώς λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και του ευοίωνου για επενδύσεις κλίματος που επικρατεί, μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή σε αυτόν τον τομέα.

    Πέραν των υπηρεσιών που προσφέρουν, τα data centers αποτελούν υποδομές που προσελκύουν επενδύσεις και ενισχύουν την παραγωγικότητα σε άλλα πεδία της οικονομίας, αναβαθμίζοντας ευρύτερα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

    Εκτιμάται ότι κάθε 1 ευρώ επενδύσεων στον χώρο των data centers αποφέρει συνολικά 8,23 ευρώ στην οικονομία σε βάθος δεκαετίας, ενώ η προστιθέμενη αξία των επενδύσεων της Digital Realty εκτιμάται ότι θα αποφέρει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία.

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε πέντε χρόνια ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της Ελλάδας

    Την πεποίθησή του ότι ο κλάδος της τεχνολογίας μπορεί να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της Ελλάδας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Athens 3.

    Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα, ξεκίνησε με την Lamda Hellix, συνεχίζεται ως Digital Realty. Είναι μόνο μία ψηφίδα, από ένα πολύ όμορφο και πολύχρωμο μωσαϊκό το οποίο αφορά στον χάρτη της καινοτομίας στην πατρίδα μας, όπου πραγματικά συντελείται μία μικρή επανάσταση. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου: Σε πέντε χρόνια ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της πατρίδας μας.

    Και πράγματι η Lamda Hellix μπορεί να ξεκίνησε πριν από άλλες εταιρείες, αλλά πολλές άλλες εταιρείες στο οικοσύστημα της καινοτομίας κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, μεγαλώνουν, γίνονται μονόκεροι, εταιρείες δηλαδή με ιδιωτική αποτίμηση που ξεπερνάει ήδη το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες” τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

    «Συγκρατείστε ότι φέτος η χώρα μας έκανε ρεκόρ στην κατάθεση και τη χορήγηση εγκρίσεων για νέες πατέντες. Αυτό κάτι μας λέει για τον τρόπο με τον οποίο κινείται και η ίδια η τεχνολογική κοινότητα για να κατοχυρώσει την πνευματική ιδιοκτησία νέων καινοτομιών που αναπτύσσονται εδώ στην Ελλάδα.

    Κάτι συμβαίνει, λοιπόν, σημαντικό το οποίο δικαιώνει την στρατηγική μας για την ψηφιακή μετάβαση της πατρίδας μας σε ένα πιο ψηφιακό αύριο.

    Και χαίρομαι πραγματικά που αυτή η εικόνα από το μέλλον, που δεν την φανταζόμασταν εύκολα όταν τη βλέπαμε στην πατρίδα μας τουλάχιστον με τόση συχνότητα, είναι μέρος του παρόντος της πατρίδας μας. Μια χώρα η οποία αλλάζει πολύ γρήγορα. “Αγκαλιάζει” τις προκλήσεις του μέλλοντος, δεν τις φοβάται. Ξέρει πως θέλει να τοποθετηθεί στον μελλοντικό χάρτη της αναπτυξιακής δυναμικής της πατρίδας μας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Hellix: Κόμβος μεταφοράς δεδομένων η Κρήτη – Επενδύσεις και νέες συνεργασίες

    Ρεκόρ ξένων επενδύσεων το 2022 – Στην τεχνολογία η μερίδα του λέοντος

    Ψυρρής (Grid Telecom): Αύξηση των υποθαλάσσιων καλωδίων στην Ελλάδα – Νέες συνεργασίες στον χώρο των Data Centers



    ΣΧΟΛΙΑ