• Business

    Airbnb: Οι απογοητευτικές προβλέψεις για το β’ τρίμηνο βύθισαν τη μετοχή

    • NewsRoom

    Brian Joseph Chesky, CEO και ιδρυτής της Airbnb


    Βυθίστηκε πάνω από 8% η μετοχή της Airbnb στις συναλλαγές της αμερικανικής αγοράς χθες, καθώς η εταιρεία απογοήτευσε τους επενδυτές με τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του β’ τριμήνου.

    Ωστόσο, ανέφερε κέρδη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Ειδικότερα, η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων ανακοίνωσε αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού και Λατινικής Αμερικής, αυξάνοντας τα κέρδη της.

    Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 2,14 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 18% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, με τα καθαρά κέρδη της να φτάνουν τα 264 εκατ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή, έναντι 117 εκατ. δολαρίων ή 18 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κρατήσεις αυξήθηκαν το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης κατά 9,5% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 21% και 19% στις κρατήσεις για Ασία-Ειρηνικό και Λατινική Αμερική αντίστοιχα.

    Αντιθέτως, οι κρατήσεις για τη Βόρεια Αμερική εμφάνισαν  υποχώρησαν ελαφρώς.

    Η δαπάνη ανά διανυκτέρευση ή μέση ημερήσια δαπάνη ανήλθε στα 173 δολάρια κατά το α’ τρίμηνο του έτους, αυξημένη κατά 3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Η εταιρεία ανέφερε επίσης αύξηση των βραχυχρόνιων κρατήσεων, ενώ παρατήρησε μια στροφή προς την ενοικίαση ολόκληρων κατοικιών, οι οποίες προσφέρουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

    Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σημείωσε ότι το β’ τρίμηνο η ζήτηση αναμένεται να επιβραδυνθεί, επηρεάζοντας την κερδοφορία της.

    Μάλιστα, ανέφερε ότι τα έσοδά της κατά το β’ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 2,68 και 2,74 δισ. δολαρίων, δηλαδή χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που αναμένουν έσoδα τουλάχιστον 2,74 δισ. δολαρίων.

    Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με απώλειες 1,20% στα 157,90 δολάρια, ωστόσο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σημείωσε βουτιά 8,05%.

    Διαβάστε επίσης: 

    Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται εισοδήματα από Airbnb και ανείσπρακτα ενοίκια

    Airbnb: Πώς θα φορολογηθούν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις – Νέες διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ

    Golden Visa τριών «ταχυτήτων» – Στα 120 τετραγωνικά το ελάχιστο όριο και «κόφτες» για τα Airbnb



    ΣΧΟΛΙΑ