• Business

    Αγοράζει τις συμμετοχές της Wind και της Go στη Forthnet η BC Partners (upd)

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Σε συμφωνία για την εξαγορά των μετοχών της Go Plc στη Forthnet έχει καταλήξει η BC Partners, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της μαλτέζικης εταιρείας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει καταλήξει σε συμφωνία και για την εξαγορά των μετοχών της Wind στη Forthnet.

    Η Go Plc είναι ο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Μάλτας και ελέγχεται σε ποσοστό 65% από την Tunisie Telecom. Το ποσοστό της στην ελληνική εταιρεία διαμορφώθηκε, έπειτα από την πρόσφατη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές, σε 9,63%.

    Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο της Μάλτας στις 5 Νοεμβρίου η Go αναφέρει ότι έχει συνάψει συμφωνία με την Newco United Group Hellas S.A.R.L. (θυγατρική της BC Partners) για την πώληση των 24.887.737 μετοχών της στη Forthnet σε συνολική τιμή 3.235.405 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή της ελληνικής εταιρείας μεταβιβάζεται έναντι 0,1299 ευρώ, τιμή η οποία είναι χαμηλότερη από αυτή στο ταμπλό της Σοφοκλέους (0,3 ευρώ ανά μετοχή).

    Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Forthnet είναι υπό επιτήρηση λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, ενώ η κεφαλαιοποίησή της είναι στα 77,5 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο στις 11 Νοεμβρίου 2020. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή δεν είχε ανακοινωθεί κάτι νεότερο ούτε από τη Go, ούτε από τη Forthnet η οποία είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το ελληνικό χρηματιστήριο για σημαντικές αλλαγές στη μετοχική της σύνθεση, εφόσον και αυτή ενημερωθεί από τον μέτοχό της.

    Βάσει των συναλλαγών που έχουν γίνει έως τώρα για την εξαγορά της Forthnet η  United Group κατέχει το 33,2% και διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση επιπλέον 58.473.079 μετοχών που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% τις οποίες σήμερα κατέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Alpha Bank και η Τράπεζα Αττικής.

    Στη Forthnet ποσοστό 14,06% κατέχει επίσης η Wind, 9,63% η Massar Invest (με έδρα το Ντουμπάι) και 2,77% η Vodafone.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ