• Business

    Αγωνία στον τουρισμό, «πάγωσαν» οι κρατήσεις – Οι Ρώσοι ολιγάρχες «κλείνουν» διακοπές πολυτελείας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ηλίας Κοκοτός, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας  ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ

    Ηλίας Κοκοτός, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας  ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ


    Ο τουρισμός μας θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέει στο mononews.gr ο κ. Ηλίας Κοκοτός, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ.

    Όλα θα εξαρτηθούν λέει από τις κυρώσεις που θα επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία, εκτιμά ωστόσο ότι δεν περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

    Και ακόμα σημειώνει πως οι Ρώσοι ολιγάρχες θα κάνουν και φέτος διακοπές πολυτελείας…

    Τα τρία  ξενοδοχεία της οικογένειας Κοκοτού στην Ελούντα της Κρήτης,  το  Elounda Peninsula –από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της Κρήτης-, το Elounda Mare Hotel -Relais & Châteaux και Porto Elounda Golf & Spa Resort υποδέχονται κάθε χρόνο πολλούς Ρώσους, που ανήκουν στην οικονομική ελίτ.

    «Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα», λέει ο κ. Κοκοτός και συνεχίζει: «Ωστόσο γενικότερα ο τουρισμός θα επηρεαστεί, λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας και των αγαθών. Και αυτό επειδή, όχι μόνο οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, αλλά  και οι Ευρωπαίοι  τουρίστες που ανήκουν εισοδηματικά στη μεσαία τάξη θα είναι περισσότερο διστακτικοί να ταξιδέψουν για οικονομικούς λόγους».

    Και ενώ τα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα ενδεχομένως να «παγώσουν» τις διακοπές τους και να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους ή να τις μεταθέσουν, περιμένοντας να αποκατασταθεί η τάξη, οι ολιγάρχες φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν και πάλι με τα λίαρ τζετ τους και θα απολαύσουν τη διαμονή στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας.

    «Στη Ρωσία είναι πολλοί οι ολιγάρχες, αυτοί που δεν θα επηρεαστούν από τις κυρώσεις και οι οποίοι πάντα βρίσκουν τρόπο να ταξιδέψουν.

    »Η μόνη περίπτωση να μην ταξιδέψουν είναι να απαγορευθεί η έκδοση βίζας, όμως εκτιμώ ότι δεν θα φτάσουμε σε τόσο ακραία μέτρα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλίας Κοκοτός.

    Να σημειωθεί ότι ακόμα και μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημική κρίση οι Ρώσοι ολιγάρχες βρήκαν τον τρόπο να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πολυτελή resort.

    Το 2021 –μέχρι το τέλος Νοεμβρίου- όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ήρθαν 112 χιλιάδες Ρώσοι και οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 108 εκατομμύρια ευρώ που σημαίνει 1.000 ευρώ κατά κεφαλή δαπάνη.

    Αντίστοιχα το 2019  οι επισκέπτες από την Ρωσία ήταν 583 χιλιάδες με τις εισπράξεις στα 435 εκατομμύρια ευρώ.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρη Τάσιο, «η κατάσταση όσο θα διαρκέσει ο πόλεμος, θα είναι δύσκολη για την Ευρώπη και όλη την υφήλιο και στον τουριστικό τομέα.  Όλα έχουν παγώσει και υπάρχουν  ακυρώσεις, ιδιαίτερα από χώρες που γειτνιάζουν με την εμπόλεμη περιοχή.

    Ο χρόνος που θα μπούμε σε μία κανονικότητα θα δείξει και την εξέλιξη της σεζόν, προς το παρόν το θετικό είναι ότι έχουμε  περιθώριο ανάκαμψης μέχρι το Μάιο».

    Διαβάστε επίσης

    Red alert από τον SSM στις τράπεζες λόγω Ουκρανίας

    Καίτη Κουτσολιούτσου, Γιώργος Γλου γλίτωσαν για άλλη μια φορά τα παλατάκια τους από τον πλειστηριασμό

    Μαρία Φατζικμανώλη – Νατάσσα Πασχάλη: Γιατί το μέλλον είναι στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης



    ΣΧΟΛΙΑ