• Real Estate

    Καίτη Κουτσολιούτσου, Γιώργος Γλου γλίτωσαν για άλλη μια φορά τα παλατάκια τους από τον πλειστηριασμό

    Καίτη Κουτσολιούτσου - Γιώργος Γλου

    Καίτη Κουτσολιούτσου – Γιώργος Γλου


    Η Καίτη Κουτσολιούτσου, ο Γιώργος Γλου και η σύζυγος του Μαρία Τριαντοπούλου με ανακούφιση είδαν πως για άλλη μια φορά γλίτωσαν από τον πλειστηριασμό τα ακίνητα τους, αφού δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενοι να τα χτυπήσουν.

    Ενδιαφέρον δεν υπήρξε ούτε για το ξενοδοχείο Grand Chalet στην Κηφισιά.

    Αντίθετα το μπιτάρισμα αύξησε κατά 725 χιλιάδες ευρώ την τιμή πρώτης προσφοράς –που ήταν στο 1,4 εκατ ευρώ- για ένα κατάστημα εμβαδού  310 τμ που ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Glou. Το μαγαζί που βρίσκεται στην καρδιά της Πλατείας Νέας Σμύρνης άλλαξε χέρια για 2,125 εκατομμύρια ευρώ.

    Συγκεκριμένα:

    Ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών ο πλειστηριασμός για την τετραώροφη μονοκατοικία του  Γιώργου Γλου και της συζύγου του Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλα, που βγήκε στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 3,3 εκατ ευρώ .

    Πρόκειται για κατοικία εμβαδού 620 τ.μ.  σε οικόπεδο 329,143 τ.μ.. Η μονοκατοικία που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και ανήκει κατά 50% στον Γιώργο Γλου και κατά 50% στην σύζυγό του, κα Μαρία Τριαντοπούλου.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης: Το ακίνητο, τοποθετείται 2ο από τη θάλασσα, όμως λόγω εδαφικών κλίσεων, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και βρίσκεται όπισθεν κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καστέλλας, δημοτικές εγκαταστάσεις Τένις κ.α.

    Το εκτιμώμενο βρίσκεται σε απόσταση 50μ. από το παραλιακό μέτωπο (αιγιαλό) και γενικά τοποθετείται σε μία εκ των καλύτερων θέσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

    Η κατοικία βαρύνεται με υποθήκες ύψους άνω των 19 εκατ ευρώ, υπέρ τραπεζών, της Δ.Ο.Υ, του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα με:

    –προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank  για 1,2 εκατ. ευρώ,

    -υποθήκη υπέρ της Probank  για 17 εκατ ευρώ.

    -υποθήκη υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους  577.898,49 ευρώ

    -αναγκαστική κατάσχεση  κατά Γεωργίου Γλου, για ποσό ευρώ 665.893,87 ευρώ του ελληνικού δημοσίου

    -αναγκαστική κατάσχεση  για ποσό 78.428 ευρώ υπέρ του ΙΚΑ

     -αναγκαστική κατάσχεση  κατά Μαρίας Τριαντοπούλου, για ποσό ευρώ 64.575 ευρώ υπέρ του ΕΦΚΑ

    – αναγκαστική κατάσχεση  για ποσό ευρώ 84.035 ευρώ  υπέρ Δ.Ο.Υ. Α΄ Πειραιά.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού  είναι η «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» στην οποία περιήλθε οφειλή προς την PROBANK.

    Ωστόσο σήμερα δόθηκε μάχη για το κατάστημα που βρίσκεται στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και ανήκει στην εταιρεία Glou.

    Το κατάστημα εμβαδού  310 τ.μ. (210 τ.μ. ισόγειο και 100 τ.μ. πατάρι), ανακαινίστηκε το  2011 και λειτουργεί ως κατάστημα της αλυσίδας εστίασης Pizzoteca. Η κατάσχεση έγινε τον Ιούλιο του 2021 και η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 1, 4 εκατ ευρώ και τελικά άλλαξε χέρια στα 2,125 εκατ ευρώ.

    Καίτη Κουτσολιούτσου

    Με ένα χαμόγελο η Καίτη Κουτσολιούτσου  ενημερώθηκε από την πλατφόρμα e –auction ότι το σαλέ της στη Ζαγορά στο Πήλιο γλίτωσε για άλλη μια φορά την εκποίηση του.

    Το  χειμερινό καταφύγιο των Κουτσολιούτσων είναι  ενα διώροφο σπίτι 230 τμ, με  τρεις ανεξάρτητους ξενώνες συνολικού εμβαδού 95 τμ.,  που  βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα, σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι  504.500 ευρώ, ενώ στο σφυρί βγαίνει και ένα χωράφι 3 στρέμματα με καστανιές στην τιμή των 75.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι  η Intrum Hellas.

    Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση το ακίνητο αγοράστηκε το 1978 από την Αικατερίνη Αραπίδη, σύζυγο Δημητρίου Κουτσολιούτσου.

    Ο πλειστηριασμός του έχει ανασταλεί μέχρι τώρα τρεις φορές (Φεβρουάριος- Ιούνιος- Οκτώβριος 2021).

    Να σημειωθεί ότι το σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις και μία αναγκαστική κατάσχεση:

    Συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2018, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli-Follie, εγγράφηκε προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας. Όπως έχει γράψει το mononews διευθυντής της Petrus A.G. είναι ο Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer Neumann,  ο οποίος ήταν μέχρι το Νοέμβριο του 2018  αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry. Ο Μεξικανός φίλος των Κουτσολιούτσων που τους στήριξε με δάνειο 36,5 εκατ ευρώ όταν έσκασε το σκάνδαλο τον Μάιο του 2018, προσημείωσε τα ακίνητα της οικογένειας.

    Λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2019 υπήρξε δεύτερη προσημείωση στο ακίνητο από την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,92% 1,59 για 500 χιλιάδες ευρώ.

    Ακολούθησε και τρίτη από την Δ.Ο.Υ Αθηνών τον Δεκέμβριο 2019 για 2,34 εκατ. ευρώ.

    Και τέλος αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

    Το Grand Chalet της Κηφισιάς

    Δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος ούτε  για το άλλοτε εμβληματικό ξενοδοχείο Grand Chalet της Κηφισιάς ξενοδοχείο που ήταν σημείο αναφοράς για τους κοσμικούς Αθηναίους για 45 και πλέον χρόνια.

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η  Τράπεζα Πειραιώς (ως Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών και Διαχειρίστριας Ομολογιακού Δανείου) και το ξενοδοχείο βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,28 εκατ ευρώ. Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε πριν από 60 χρόνια είναι ερειπωμένο και έχει θαμώνες επίδοξους κυνηγούς  φαντασμάτων, οι οποίοι προσπαθούν να βιντεοσκοπήσουν υπερφυσικά όντα και αναρτούν βίντεο στο διαδίκτυο.

    Το ξενοδοχείο που ανήκει στην εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική- Οικοδομική- Τουριστική- Ξενοδοχειακή και εκμετάλλευσης κέντρων εστίασης ΑΕ», έκλεισε το 2011 και βγαίνει σε πλειστηριασμό για ομολογιακό δάνειο ύψους 14,715 εκατ ευρώ (έκδοση Φεβρουαρίου 20028).

    Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκη υπέρ της «ΜΑΡΦΙΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» για 14.400.000,00 ευρώ. Προσημείωση υποθήκης υπέρ ως άνω για 1.680.000,00 δολάρια ΗΠΑ.

    Το ανεξόφλητο κεφάλαιο του δανείου ανήκει πλέον στην αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DORY ACQUISITIONS DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», που εδρεύει στο Δουβλίνο. Η εταιρεία αυτή έχει στην κυριότητα, νομή και κατοχή της το σύνολο των ομολογιών, τις οποίες απέκτησε δυνάμει πώλησης και εκχώρησης από την Τράπεζα Πειραιώς με την από 29.07.2019 σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια.

    Διαβάστε επίσης

    Πλειστηριασμοί: 1.000 ακίνητα κάθε μήνα αλλάζουν χέρια – Ξανά στο σφυρί το Grand Chalet της Κηφισιάς

    Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ