• Mononews TV

    Αγωνία στον τουρισμό, «πάγωσαν» οι κρατήσεις – Οι Ρώσοι ολιγάρχες «κλείνουν» διακοπές πολυτελείας – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ο τουρισμός μας θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέει στο mononews.gr ο κ. Ηλίας Κοκοτός, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΕ.

    Όλα θα εξαρτηθούν λέει από τις κυρώσεις που θα επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία, εκτιμά ωστόσο ότι δεν περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

    Και ακόμα σημειώνει πως οι Ρώσοι ολιγάρχες θα κάνουν και φέτος διακοπές πολυτελείας…

    Τα τρία ξενοδοχεία της οικογένειας Κοκοτού στην Ελούντα της Κρήτης, το Elounda Peninsula –από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχεία της Κρήτης-, το Elounda Mare Hotel -Relais & Châteaux και Porto Elounda Golf & Spa Resort υποδέχονται κάθε χρόνο πολλούς Ρώσους, που ανήκουν στην οικονομική ελίτ.

    «Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα», λέει ο κ. Κοκοτός και συνεχίζει: «Ωστόσο γενικότερα ο τουρισμός θα επηρεαστεί, λόγω της ανόδου στις τιμές της ενέργειας και των αγαθών. Και αυτό επειδή, όχι μόνο οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι τουρίστες που ανήκουν εισοδηματικά στη μεσαία τάξη θα είναι περισσότερο διστακτικοί να ταξιδέψουν για οικονομικούς λόγους».

    Και ενώ τα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα ενδεχομένως να «παγώσουν» τις διακοπές τους και να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους ή να τις μεταθέσουν, περιμένοντας να αποκατασταθεί η τάξη, οι ολιγάρχες φέτος το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν και πάλι με τα λίαρ τζετ τους και θα απολαύσουν τη διαμονή στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδας.

    «Στη Ρωσία είναι πολλοί οι ολιγάρχες, αυτοί που δεν θα επηρεαστούν από τις κυρώσεις και οι οποίοι πάντα βρίσκουν τρόπο να ταξιδέψουν.

    »Η μόνη περίπτωση να μην ταξιδέψουν είναι να απαγορευθεί η έκδοση βίζας, όμως εκτιμώ ότι δεν θα φτάσουμε σε τόσο ακραία μέτρα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλίας Κοκοτός.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ