• Table for Two

    Ηλίας Κοκοτός: Τα μυστικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Σαρλίζ Θερόν, το deal με τους Φεραγκάμο και η Ελούντα των σταρ

    • Κατερίνα Δαφέρμου και Σάντυ Τσαντάκη

    Στο νέο Table for Two που διοργάνωσαν οι Κατερίνα Δαφέρμου και η Σάντυ Τσαντάκη, ο Ηλίας Κοκοτός δεν υπήρξε φειδωλός στα λόγια του.

    Μίλησε για το νέο deal με τη διάσημη οικογένεια Φεραγκάμο (Salvatore Ferragamo), τα τρία περίζηλα ξενοδοχεία στην Ελούντα της Κρήτης, το πώς φιλοξενούνται οι σταρ.

    Σύμφωνα με τον Ηλία Κοκοτό, η Ελούντα είναι μια ιστορία αγάπης. Ξεκίνησε από τους γονείς του, τον αρχιτέκτονα Σπύρο Κοκοτό και τη σύζυγό του Ελιάνα (το γένος Σωτήρχου). «Δύο άνθρωποι που τα κάνανε πάντα όλα μαζί. Ήταν το όραμα τους. Το εισπράττει αυτό ο κόσμος. Την ενέργεια αυτού του μέρους».

    Για το Table for Two, οι Κατερίνα Δαφέρμου και η Σάντυ Τσαντάκη συνάντησαν τον Ηλία Κοκοτό στην Εκάλη, στο πατρικό του.

    Μίλησε καταρχήν για τα τρία ξενοδοχεία της οικογένειας. Το Elounda Mare Relais&Chateau, το Porto Elounda και το Elounda Peninsula.

    «Είναι τρία μικρά ξενοδοχεία που λειτουργούν ανεξάρτητα, έχουν τη δική τους δομή. Αλλά επειδή το ένα βρίσκεται δίπλα στο άλλο, προσφέρουν συνολικά τα facilities (τις λειτουργικότητες) ενός ρεζόρτ (resort)».

    Λεπτομέρεια από το Peninsula

    Το αεροπλάνο και η βίλα

    Τρία ξενοδοχεία, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

    «Λέω στον πατέρα μου πάντα, ότι ήταν πολύ καλός αρχιτέκτονας αλλά πολύ κακός στο μάρκετινγκ γιατί έδωσε το όνομα Elounda σε όλα, οπότε έκανε τη δική μου ζωή πάρα πολύ δύσκολη…», επισημαίνει στο Table of Two ο Ηλίας Κοκοτός, ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Ελούντα ΑΕ.

    Τρεις μονάδες λειτούργησαν ως resort πολύ πριν εμφανιστεί ο όρος στην Ελλάδα. Το πόσο καλά λειτουργεί αυτό φάνηκε στην πανδημία.

    «Όταν ήταν κλειστή η Αγγλία, πελάτης από το Λονδίνο ήρθε στην Ελούντα μέσω Γενεύης. Αυτός ο πελάτης και να του έλεγα θα σου κάνω 10% έκπτωση, δεν θα τον ενδιέφερε όταν πλήρωσε πιο πολλά στο αεροπλάνο από ό,τι για τη βίλα του στο Peninsula. Και επενδύσαμε σε αυτό. Δεν λειτούργησε το Porto οπότε υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους».

    Ο Μίκυ Μάους της Σαρλίζ Θερόν

    Μιλάμε για ένα επίγειο παράδεισο…

    «Ένα ωραίο ξενοδοχείο μπορείς να το χτίσεις παντού. Το location είναι αυτό που ορίζει το μέρος», θα συμπληρώσει.

    Στα ξενοδοχεία της οικογένειας Κοκοτού στην Ελούντα έχουν φιλοξενηθεί διεθνείς προσωπικότητες υψηλού κύρους, όπως και Έλληνες.

    Από τη Σαρλίζ Θερόν που ήθελε να αποφύγει να την αντιμετωπίζουν στη Μύκονο σαν τον Μίκυ Μάους (όπως εξηγεί στο βίντεο) μέχρι τον Ανδρέα Παπανδρέου.

    «Eίναι σίγουρα διαφορετικές προσωπικότητες. Ένα πράγμα που έχω καταλήξει μετά από χρόνια είναι ότι όταν κάποιος είναι πετυχημένος στη δουλειά του, είναι και πολύ απλός».

    Στην πανδημία φάνηκε αυτό.

    Elounda Mare Relais & Château

    Μετά το Ντουμπάι, στην Ελούντα των Κοκοτών

    Και η οικογένεια Ferragamo, με τη δική της ιστορία αγάπης, συνδέεται πλέον με την οικογένεια Κοκοτού, για το Il Borro.

    Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του μεγάλου ιταλικού οίκου, που πλέον δεσπόζει στην Ελούντα. Μετά το Ντουμπάι, τη Φλωρεντία και την Τοσκάνη, ως το πρώτο στην Ελλάδα.

    «Ένα στοίχημα», σύμφωνα με τον Ηλία Κοκοτό. «Μια παράλληλη ιστορία. Και η οικογένεια Ferragamo, είναι πολύ πιο επώνυμη προφανώς, με τα ρούχα κι όλα αυτά. Ο λόγος που το διαλέξαμε είναι γιατί η ιταλική κουζίνα ταιριάζει στην πελατεία μας. Σε ένα ιταλικό μπορείς να πας πολλές φορές. Η φιλοσοφία της οικογένειας ταιριάζει με τη δική μας».

    Για τον Ηλία Κοκοτό, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα.

    «Και στο Σαν Τροπέ, στη γαλλική Ριβιέρα, υπάρχει εποχικότητα… Κι αυτό είναι ίσως το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα», συμπληρώνει όσον αφορά την προβολή της χώρας.

    «Rebranding δεν ξέρω αν θα έκανα, όταν κάτι πάει τόσο καλά. Ίσως μια παύση. Δεν είναι λύση συνέχεια να χτίζεις. Χωρίς να έχεις αεροδρόμια, δρόμους… Το 2022 πιο πολύ θα έβαζα μια τελεία».

    Table for Two

    Κατερίνα Δαφέρμου, Σάντυ Τσαντάκη

    Ηλίας Κοκοτός, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, το περασμένο Πάσχα

    Διαβάστε επίσης:

    Θέμις Ζουγανέλη: Το στοίχημα της Αθήνας, ο Dior, o Έλον Μασκ

    Άννα Πατάκη: Η κληρονόμος, τα μπεστ σέλερ, τα οικογενειακά τραπέζια

    Κυριάκος και Ηλέκτρα Σουτζόγλου: Όταν το μυστικό δεν είναι στην πώληση, αλλά στην αγορά