• Business

    Άγιαξ: Γιατί απολύθηκε ο Κρόες από τη θέση του CEO

    • Bloomberg
    Άλεξ Κρόες

    Άλεξ Κρόες (Πηγή: Χ)


    Την πόρτα της εξόδου έδειξε η διοίκηση του ΑΦΚ  Άγιαξ στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Άλεξ Κρόες, καθώς υπήρξαν καταγγελίες  για «παιχνίδι» με τις μετοχές του ολλανδικού συλλόγου.

    Συγκεκριμένα, ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι ο Κρόες, ο οποίος ήταν επίσης ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του Άγιαξ, αγόρασε περισσότερες από 17.000 μετοχές του συλλόγου, μια εβδομάδα πριν ανακοινωθεί η πρόσληψή του στις 2 Αυγούστου πέρσι.

    «Το νομικό επιτελείο της ομάδας ενημερώθηκε πως ο Κρόες θα κατηγορηθεί για παράνομη αγοραπωλησία μετοχών και η διοίκηση αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση του από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άγιαξ.

    Από πλευράς του, ο Κρόες αρνείται τις κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

    Ο Άγιαξ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος στην ολλανδική Eredivisie σε μια δύσκολη σεζόν για τον σύλλογο, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με διοικητικά σκάνδαλα.

    Τον Σεπτέμβριο, απέλυσε τον διευθυντή Σβεν Μίσλιντατ, λόγω «απογοητευτικών» εμφανίσεων, μετά από έρευνα για φερόμενη σύγκρουση συμφερόντων, που προέκυψε από τη μεταγραφή ενός αμυντικού.

    Ο Μίσλιντατ ήταν ο διάδοχος του Μαρκ Όφερμαρς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2022 μετά από αναφορές για απρεπή μηνύματα, που έστειλε σε πολλές γυναίκες μέλη του προσωπικού.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Κρόες.

    Ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει σύντομα έκτακτη γενική συνέλευση για τους μετόχους.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή του συλλόγου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 9% από τη στιγμή που ακούστηκε ότι ο Κρόες αγόρασε τις μετοχές.

    Διαβάστε επίσης: 

    Shell: Στο εφετείο κατά της «ιστορικής» απόφασης για το κλίμα – Οι κατηγορίες των ακτιβιστών

    THEON: Παρέδωσε 2.000 συστήματα νυχτερινής όρασης στην Εσθονία

    BC Partners: Σενάρια για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος απόκτησης της Ίντερ Μίλαν



    ΣΧΟΛΙΑ