• Business

    BC Partners: Σενάρια για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος απόκτησης της Ίντερ Μίλαν

    • NewsRoom
    Σταθόπουλος: Το ηχηρό μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα και η συνεχής ανάπτυξη της οικονομίας

    Νίκος Σταθόπουλος, BC Partners


    Η BC Partners επανεμφανίστηκε ως πιθανός αγοραστής της Ίντερ Μίλαν, με την τωρινή ιδιοκτήτρια Suning Holdings Group να αποχωρεί ενδεχομένως από τον σύλλογο, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sempreinter.com, ο κινεζικός κολοσσός κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας, καθώς πλησιάζει η προθεσμία αποπληρωμής του δανείου του από την Oaktree Capital. Πρέπει να βρουν λύση πριν τις 20 Μαΐου 2024, είτε αποπληρώνοντας το δάνειο με τους τόκους του, είτε συμφωνώντας με την δανείστρια για παράταση της προθεσμίας.

    Σύμφωνα με την La Repubblica το fund με έδρα το Λονδίνο αξιολογεί και πάλι την πιθανότητα επένδυσης στον σύλλογο των Νερατζούρι, φήμη που διέρρευσε από μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Μιλάνου. Με την BC Partners να απαντά «Ουδέν σχόλιο».

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια η επενδυτική εταιρεία είχε επιχειρήσει ξανά να αποκτήσει τον ιταλικό σύλλογο, προσφέροντας 850 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν ικανοποίησε την ιδιοκτήτρια Suning.

    Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή πλεονέκτημα έναντι άλλων πιθανών αγοραστών. Όπως εξηγεί πηγή που επικαλείται η sempreinter.com, είχε ήδη προβεί σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Ίντερ εκείνη την περίοδο, διενεργώντας due diligence στους λογαριασμούς της, παρόλο που η οικονομική κατάσταση του συλλόγου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

    Για παράδειγμα, τα εμπορικά έσοδα της Ίντερ αυξάνονται, όπως και η συνολική αξία του συλλόγου.

    Η πηγή σημειώνει επίσης ότι ένα ομόλογο ύψους 415 εκατομμυρίων ευρώ επιβαρύνει το συνολικό χρέος του συλλόγου. Αυτό το ομόλογο λήγει το 2027.

    Προς το παρόν, δεν είναι σαφείς οι προθέσεις της βρετανικής εταιρείας. Αν θα επιδιώξει άμεσα συνομιλίες με την Suning ή θα περιμένει την εξαγορά από την Oaktree.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πώς ο Γιώργος Στάσσης προκάλεσε πανικό στον Νίκο Σταθόπουλο και οι άτσαλες κινήσεις του «mr Nova»

    BC Partners: Στο €1,5-1,7 δισ. ο πήχης για την πώληση της Nova- Ποιο fund ενδιαφέρεται

    ΑΤ&Τ: Διαρροή δεδομένων από 73 εκατ. λογαριασμούς στο Dark Web



    ΣΧΟΛΙΑ