• Business

    Αυξήσεις τιμών ακόμη και στα Ikea φέρνει το Brexit

    • NewsRoom
    ΙΚΕΑ


    Όλο και πιο αισθητός γίνεται, μέρα με τη μέρα, ο αντίκτυπος του Brexit στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία.

    Μεταξύ αυτών είναι και η σουηδική εταιρεία οικιακού εξοπλισμού Ikea, η οποία είναι, μάλιστα, μία από τις πρώτες επιχειρήσεις λιανικής που έχουν ήδη κάνει έναν πρώτο υπολογισμό για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα κόστη για τα βρετανικά Ikea, τα οποία εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές, αυξήθηκαν κατά 13,7% κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, λόγω της υποχώρησης που έχει σημειώσει η στερλίνα μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Για να συνεχίσουν τα προϊόντα μας να είναι οικονομικά προσιτά για τους πολλούς, απορροφήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αυτής, αυξάνοντας τις τιμές μόνο κατά 3,6%», ανέφερε η επικεφαλής της εταιρείας στη Βρετανία και την Ιρλανδία, Gillian Drakeford.

    Στη Βρετανία, οι πωλήσεις της Ikea αυξήθηκαν κατά 5,8%, υποστηριζόμενες από το άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων.

    Συνολικά, οι ετήσιες λιανικές πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 3,6%, στα 34,1 δισ. ευρώ, με μοχλό την ανάπτυξη σε Κίνα, Γερμανία, Καναδά και Πολωνία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το νέο σχέδιο ανάπτυξης των Ikea – Τι αλλάζει η εταιρεία-κολοσσός



    ΣΧΟΛΙΑ