• Business

    Αύξηση 208% για τα καθαρά κέρδη της ABBank στο α’ τρίμηνο

    • NewsRoom


    Υπερδιπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας της ενέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Aegean Baltic Bank (ABBank). Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν αυξημένα κατά 208% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και ανήλθαν στα 7,4 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 2,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    Τα αποτελέσματα τριμήνου έχουν ήδη φτάσει κατά 41% το καθαρό αποτέλεσμα ολόκληρου του προηγούμενου έτους, που είχε διαμορφωθεί στα 17,9 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων και προβλέψεων κέρδη του τριμήνου του 2023 ξεπέρασαν τα 9,2 εκατ. ευρώ έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

    Ο δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων CET-1, λαμβάνοντας υπόψη τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 21,9% με πλήρη απορρόφηση της επίπτωσης του ΔΠΧΑ-9 και χωρίς τα εποπτικά κεφάλαια να περιλαμβάνουν αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

    Αντίστοιχα, οι αναλογίες ρευστότητας παρέμειναν σε υγιή επίπεδα, με το δείκτη των δανείων προς καταθέσεις να διαμορφώνεται σε 52,4% και το Δείκτη Κάλυψης Ρευστότητας (LCR) να ξεπερνά το 287%, ενώ οι καταθέσεις πελατείας σταθεροποιηθήκαν στα 880 εκατ. ευρώ.

    Το συνολικό ενεργητικό στο τέλος Μαρτίου 2023 ανήλθε σε 1,02 δις ευρώ ενώ το υπόλοιπο των δανείων μετά από προβλέψεις ανήλθε σε 461 εκατ. ευρώ με το 83% αυτού να αποτελείται ναυτιλιακά δάνεια και το 17% από μη-ναυτιλιακά επιχειρηματικά δάνεια. Τέλος, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων ανήλθε στο 1,8% με 80% κάλυψη από προβλέψεις.

    Κατά τα άλλα, εντωμεταξύ σε εξέλιξη παραμένουν οι διαπραγματεύσεις μεταξυ μετόχων της τράπεζας και επενδυτικό σχήμα συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου Τέλη Μυστακίδη για την απόκτηση από τον τελευταίο πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ