• Business

    Αυτό ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο στο α΄ τρίμηνο


    Τη λίστα με τα 10 smartphone που είχαν τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο κατά το α’ τρίμηνο του 2018 έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο IHS Markit.

    Παρά την υποχώρηση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις έξυπνων κινητών τηλεφώνων τα τελευταία δύο χρόνια, οι εταιρείες δίνουν μάχη για να μείνουν στην κορυφή της κατάταξης και, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit, που δημοσιεύθηκε στις 6 Ιουνίου, την πρωτοκαθεδρία εξακολουθεί να την έχει η Apple.

    Σύμφωνα, λοιπόν, με τα τελευταία στοιχεία, στο πρώτο τρίμηνο του 2018, το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις δεν ήταν άλλο από το iPhone X της Apple, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο, με πωλήσεις 12,7 εκατομμυρίων συσκευών.

    Στη δεύτερη θέση, έρχεται το iPhone 8 με πωλήσεις 8,5 εκατομμυρίων συσκευών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στο τρίμηνο πουλήθηκαν ανά τον κόσμο 345 εκατομμύρια smartphone.

    Στην τρίτη θέση έρχεται η νοτιοκορεατική Samsung με το Galaxy Grand Prime Plus, ένα «βασικό» μοντέλο, οι πωλήσεις του οποίου ανήλθαν σε 8,3 εκατ. τεμάχια.

    Συγκριτικά, επί του συνόλου των πωλήσεων που αντιστοιχεί στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, κατά τη διάρκεια του τριμήνου η Apple πούλησε 40,6 εκατομμύρια smartphone, ήτοι πάνω από το 10% του συνόλου παγκοσμίως, έναντι 35,3 εκατομμυρίων για τη Samsung.

    Αξίζει να σημειωθεί, παρ’ όλα αυτά, ότι σύμφωνα πάντα με την IHS Markit, τα στοιχεία αυτά δείχνουν μια σχετική αποδυνάμωση της δυναμικής των δύο κολοσσών της αγοράς, αφού κατά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους οι πωλήσεις των νέων μοντέλων της Apple είχαν ξεπεράσει τις 35,6 εκατομμύρια συσκευές, έναντι 21,2 εκατομμυρίων φέτος για τα iPhone X και iPhone 8.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι αν και η Apple φαίνεται να κυριαρχεί κατά κράτος στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, η εν λόγω κατάταξη δεν αποκαλύπτει τη «μεγάλη εικόνα» της αγοράς, καθώς υπάρχουν και κατασκευαστές που διαθέτουν περισσότερα μοντέλα στην αγορά, με αποτέλεσμα να «μοιράζονται» οι πωλήσεις, όπως η Samsung, η Huawei και η Xiaomi.

    Είναι ενδεικτικό ότι για το σύνολο του 2017, η Samsung κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως βάσει πωλήσεων, με το ποσοστό της να αντιστοιχεί στο 21,6% του συνόλου των smartphone που πουλήθηκαν, έναντι ποσοστού 14,7% για την ανταγωνιστική Apple.



    ΣΧΟΛΙΑ