• Business

    Aegean Marine: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις για την ανανέωση του στόλου της

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Στην πώληση του δεύτερου μεγαλύτερου tanker του στόλου της προχώρησε η Aegean Marine Petroleum Network, αφού όμως πρώτα, είχε εξασφαλίσει την αγορά ενός μεγαλύτερου.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επικαλείται το tradewinds, η Aegean πούλησε το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου Umnenga (χωρητικότητας 66.895-dwt και κατασκευής 1993), για scrap. Η τιμή πώλησης ορίσθηκε στα 5,64 εκατομμύρια δολάρια (ή 438 δολάρια ανά ldt).

    H Aegean είχε αγοράσει το δεξαμενόπλοιο από την ελληνική εταιρεία Eletson το 2016 στην τιμή των 4 εκατ. δολ. Από τότε το πλοίο δραστηριοποιούνταν στη Νότια Αφρική.

    Η τιμή scrap του -κατασκευασμένου στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες της Hyundai- tanker,  κυμαίνεται μεταξύ 5,3 εκατ. δολ. έως 5,8 εκατ. δολ. σύμφωνα με τα δεδομένα της VesselsValue.

    Aegean Marine Petroleum Network

    Πηγές της αγοράς, αναφέρουν ότι η πώληση αυτή αποσκοπεί στην προσπάθεια της Aegean να ανανεώσει και να βελτιώσει τον στόλο της, αφού προχώρησε και στην αγορά ενός νεότερου και μεγαλύτερου tanker.

    Η εταιρεία αντικατέστησε το πλοίο με το LR2 tanker Umnega 1 (χωρητικότητας 105.401-dwt και κατασκευής 1999). Σύμφωνα με το VesselsValue η Aegean αγόρασε το δεξαμενόπλοιο από την εταιρεία του κ. Χανδρή, το Νοέμβριο.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή ελέγχει ένα στόλο από 32 tanker συνολικής χωρητικότητας 335.000-dwt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγ. Φράγκου: Δυνατά deals με μακροχρόνιες συμφωνίες ναυλώσεων για τη Navios Midstream

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Η νέα κίνηση της Dorian LPG

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος παίκτης στην ελληνική αγορά του dry bulk που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα



    ΣΧΟΛΙΑ