• Business

    Άδειες online παιγνίων: Δεν θα κλείσουν στις 31 Μαρτίου όσοι έχουν κάνει αίτηση για μόνιμη άδεια


    Το μήνυμα προς την αγορά τυχερών παιχνιδιών online, ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμιά εταιρεία στις 31/3 που λήγει η ισχύς των μεταβατικών αδειών, αν έχει κάνει αίτηση για μόνιμα άδεια, στέλνει η Επιτροπή Παιγνίων προς την αγορά, που τις τελευταίες μέρες, βρίσκεται σε έντονη ανησυχία και φόβο  ότι μπορεί να βρεθούν χωρίς καθόλου άδειες από 1η Απριλίου.

    Αιτία του πανικού οι πληροφορίες, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά τροποποίηση για να δοθεί παράταση λειτουργίας στις μεταβατικές άδειες, που σύμφωνα με το νόμο λήγουν στις 31/3.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή προς του κατόχους μεταβατικής άδειας online τυχερών παιχνιδιών, που απέστειλε χθες η Επιτροπή Παιγνίων,   διαβεβαιώνει τις επιχειρήσεις online παιγνίων,  ότι μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μόνιμες άδειες,  να συνεχίσουν να λειτουργούν μετά την 31η Μαρτίου, αν έχουν κάνει αίτηση για μόνιμη άδεια πριν.

    H παράγραφος 2 του νόμου 203 του νόμου 4002/11 όπως αναθεωρήθηκε από τον Αναπτυξιακό Νόμο, προβλέπει ότι οι εταιρείες που λειτουργούν με μεταβατική άδεια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά τις 31/3 αν μέχρι και ένα μήνα μετά την έκδοση του Κανονισμού έχουν κάνει αίτηση για μόνιμη άδεια.

    Ωστόσο ο Κανονισμός δεν είναι έτοιμος, αλλά η Επιτροπή διαμηνύει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν την αίτηση για μόνιμη άδεια πριν τις 31/3 -ώστε να εξασφαλίσουν τη συνέχεια στη λειτουργία τους- και να τη συμπληρώσουν το επόμενο διάστημα και να την ολοκληρώσουν αφού δημοσιευτεί ο Κανονισμός.

    Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για μόνιμη άδεια  και πριν την οριστική δημοσίευση του Κανονισμού, και επομένως και πριν την 31η Μαρτίου και έτσι, με αυτόν τον τρόπο, να συνεχίσουν να λειτουργούν παρότι θα έχει λήξει η μεταβατική τους άδεια.

    Με τον τρόπον αυτό διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς, μέχρι την έκδοση των μόνιμων αδειών, ακόμη και αν αυτή καθυστερήσει μερικούς μήνες.

    Οι πληροφορίες από την Επιτροπή Παιγνίων, αναφέρουν, ότι δεν θα υπάρξει καμιά σιωπηρή απόρριψη αίτησης στους 2 μήνες, καθώς θα υπάρχει επικοινωνία με τις εταιρείες, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έκδοση του Κανονισμού και επί της ουσίας οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν μετά.

    Ωστόσο όποια εταιρεία, έχει σήμερα μεταβατική άδεια λειτουργίας και δεν κάνει αίτηση για μόνιμη άδεια θα κλείσει την 1η Απριλίου.

    Οι Κανονισμοί στο TRIS

    Tο πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς η διαδικασία μόνιμης αδειοδότησης, δεν μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

    Για να ξεκινήσει πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί πριν οι δημοσιεύσεις στο TRIS της Κομισιόν, για δοαβούλευση για 3-4 μήνες  του Κανονισμού του Online Gaming, του Κανονισμού του Πληροφοριακού Συστήματος και του Κανονισμού Καταλληλότητας.

    Ο πρώτος Κανονισμός εκτιμάται ότι θα παραμείνει για διαβούλευση ως τις 30/4, ο δεύτερος δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, οπότε θα παραμείνει μέχρι τέλη Μαΐου στο TRIS και ο τρίτος βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών και σε λίγες ημέρες θα σταλεί στο TRIS.

    Στο σύνολό τους οι διαβουλεύσεις των Κανονισμών, θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο οπότε και υπολογίζεται να εκδοθεί η τελική τους μορφή και ακολούθως να ολοκληρωθεί η μόνιμη αδειοδότηση των ενδιαφερομένων εταιρειών. Η διαδικασία της αδειοδότησης όμως θα έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο με την  αίτηση που οι εταιρείες  υποχρεούνται να καταθέσουν, για να λειτουργούν μετά τις 31 Μαρτίου.



    ΣΧΟΛΙΑ