• Business

    A. Φειδάκης: Ανάσα ζωής από τις δανείστριες τράπεζες για τη Globus

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Αχτίδα φωτός στον ορίζοντα για τη ναυτιλιακή Globus Maritime, η οποία κατόρθωσε να επιτύχει συμφωνία με δύο από τις δανείστριες τράπεζες της, την ώρα που δίνει αγώνα επιβίωσης “χτυπημένη” από την κρίση που βιώνει η αγορά ξηρού φορτίου. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρει ότι προχώρησε σε “φιλικές συμφωνίες” με την DVB Bank και την HSH Nordbank προκειμένου να υπάρξουν τροποποιήσεις και απαλλαγές στους όρους των αρχικών συμβάσεων που υπέγραψε τον Ιούνιο 2011 και το Φεβρουάριο 2015, αντίστοιχα.

    Η εταιρία, που είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, επισημαίνει ότι οι συμφωνίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να επιτύχει ευνοϊκότερες δανειακές ρήτρες καθώς και να αναβάλει τις πληρωμές ορισμένων δόσεων του 2016.

    Θανάσης Φειδάκης, Γιώργος Φειδάκης, Γιώργος Καραγεωργίου
    Θανάσης Φειδάκης, Γιώργος Φειδάκης, Γιώργος Καραγεωργίου

    Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις συμφωνίες που επιτύχαμε τόσο με την DVB Bank όσο και με την HSH Nordbank AG”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Globus Maritime, Αθανάσιος Φειδάκης.

    “Με την κίνηση αυτή είχαμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε απαλλαγές ή χαλάρωση των δανειακών μας συμβάσεων για την περίοδο Μαρτίου 2016-Μαρτίου 2017, καθώς και να πάρουμε παράταση για τις μεγαλύτερες οφειλές που είχαμε εντός του 2016”.

    Η ναυτιλιακή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και το Μάρτιο του 2016 είχε προχωρήσει στην πώληση ενός εκ των πλοίων της, προκειμένου, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές, να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις προς τη γερμανική Commerzbank.

    H Globus Maritime έχει στόλο με πέντε σύγχρονα φορτηγά πλοία -τέσσερα supramaxes ένα panamax- με συνολική μεταφορική ικανότητα 300.571 dwt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-dryships-plironi-chrisafi-tis-thigatrikes-tou-g-ikonomou/41664



    ΣΧΟΛΙΑ