• Ναυτιλία

    Α. Χατζηγιάννης: Η νέα κίνηση στην αγορά των containerships

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης

    Ο εφοπλιστής Ανδρέας Χατζηγιάννης


    Σε συμφέροντα που συνδέονται με τον Κύπριο εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη κατέληξε ένα μεταχειρισμένο containership, το τέταρτο από τον περασμένο Οκτώβριο, με τον στόλο του ομίλου να ξεπερνά πλέον τα 10 πλοία τέτοιου τύπου.

    Σύμφωνα με ναυτιλιακές βάσεις δεδομένων, το πλοίο mini-panamax Herma P (χωρητικότητας 5.040 teu, κατασκευής 2006) της Reederei Stefan Patjens ανήκει πλέον στον στόλο της Cyprus Sea Lines, συμφερόντων του Ανδρέα Χατζηγιάννη, υπό τη νέα του ονομασία, City of Alexandria. Ναυλομεσίτες με έδρα την Αθήνα αναφέρουν πως η τιμή πώλησης του πλοίου ήταν στα 9,6 εκατ. δολάρια, λίγο πάνω από την αξία διάλυσής του.

    Ωστόσο, άλλες πηγές στην Αθήνα αναφέρουν πως το πλοίο το απέκτησαν πελάτες της Cyprus Sea Lines έναντι ποσού λίγο πάνω από τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι το πλοίο, που η Patjens είχε παραγγείλει μαζί με άλλα τρία πλοία το 2004 από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries έναντι 57 εκατ. δολαρίων το καθένα, βρισκόταν χωρίς απασχόληση για κάποιο διάστημα και άνθρωποι της αγοράς εκτιμούσαν πως επρόκειτο να πουληθεί.

    Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα πρόκειται για μία ακόμα κίνηση του Ανδρέα Χατζηγιάννη στην αγορά των containerships, καθώς πελάτες της Cyprus Sea Lines έχουν αγοράσει από τον Οκτώβριο τρία post-panamaxes από την ιαπωνική NYK Line. Τουλάχιστον δύο από αυτές τις αγορές, σύμφωνα με το TradeWinds, συνδέονται με συμφωνίες ναύλωσης από τον κολοσσό Mediterranean Shipping.

    Τα τρία πλοία που είχαν προηγηθεί ήταν τα αδελφά πλοία NYK Aphrodite (κατασκευής 2003, μετονομάστηκε σε MSC Dardanelles), NYK Artemis (κατασκευής 2003, μετονομάστηκε σε MSC Bosporus) και NYK Apollo (κατασκευής 2002), όλα χωρητικότητας 6.492 teu.

    Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Χατζηγιάννης είναι επίσης ιδιοκτήτης της Cyprus Maritime, που δραστηριοποιείται στην αγορά του ξηρού φορτίου, και της Hellenic Tankers, που δραστηριοποιείται στα τάνκερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Κ. Κωνσταντακόπουλος: Η Costamare προχωρά σε εκκαθάριση παλαιών πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Μαρινάκης: Tο επικερδές deal της Capital Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Τσάκος: Η νέα κίνηση της TEN στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ