• Ναυτιλία

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Σε εκκαθάριση παλαιών πλοίων προχωρά η Costamare

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος


    Η ναυτιλιακή Costamare, του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, δρομολογεί μία ακόμη κίνηση στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης του στόλου της. Πηγές αναφέρουν ότι σκοπεύει να πουλήσει για scrap δύο από τα παλαιότερα contanerships του στόλου της.

    Η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης εταιρεία, κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχει οδηγήσει στα διαλυτήρια τέσσερα πλοία της.

    Αυτή τη φορά, ναυλομεσίτες επισημαίνουν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το χωρητικότητας 5,000-teu Piraeus (κατασκευής 1992) και το χωρητικότητας 1,700-teu MSC Pylos (κατασκευής 1991).

    Με βάση τις τιμές της αγοράς, τα δύο πλοία θα μπορούσαν να αποφέρουν στη ναυτιλιακή πάνω από 14 εκατ. δολάρια συνολικά.

    Σύμφωνα τη VesselsValue, η Costamare διαθέτει στόλο με πάνω από 72 πλοία, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2,5 δισ. δολάρια. Παράλληλα, έχει υπό κατασκευή πέντε νεότευκτα, αξίας άνω των 480 εκατ. δολαρίων.

    Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, η ναυτιλιακή παρουσίασε αύξηση κερδών, ενώ ανακοίνωσε μπαράζ ναυλώσεων.

    Στο σύνολο της παρελθούσας χρήσης, τα κέρδη της Costamare ανήλθαν στα 67,2 εκατ. δολάρια, ενώ διέθεσε 900 εκατ. δολάρια για αγορές καινούργιων και μεταχειρισμένων πλοίων, με μέση διάρκεια ναύλωσης τα οκτώ έτη.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανείου ύψους 44,4 εκατ. δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση της δεν έχει σημαντικές αποπληρωμές δόσεων για τους επόμενους 12 μήνες.

    Γρηγόρης Ζήκος
    Γρηγόρης Ζήκος. CFO Costamare

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Φίλιππος Βενετόπουλος: Η πολιτική χρειάζεται επιτυχημένους επαγγελματίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Μαρινάκης: Tο επικερδές deal της Capital Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Τσάκος: Η νέα κίνηση της TEN στην αγορά LNG

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ