• Business

    Θανάσης Λασκαρίδης: Ξαναμπαίνει δυναμικά στην αγορά των πλοίων με 23 εκ. δολάρια

    Θανάσης Λασκαρίδης, εφοπλιστής


    Η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία D/S Norden πούλησε δύο τύπου post-panamax πλοία στη ναυτιλιακή Lavinia Corp., συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη. Πρόκειται για τα ίδιας χωρητικότητας 114,167-dwt Nord Dorado και Nord Delphinus (κατασκευής 2010 και τα δύο). Η Norden δεν αποκάλυψε το ποσό της εξαγοράς, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμή του καθενός ανέρχεται στα 11,5 εκ. δολάρια.

    Ο κ. Γιάννης Λαγαριάς, εμπορικός διευθυντής της Lavinia, δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να επωφεληθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του ξηρού φορτίου και να εξαγοράσει στόλο σε χαμηλές τιμές, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο εξαγορών σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016, ο κ. Λασκαρίδης είχε προχωρήσει στην απόκτηση του χωρητικότητας 92.500 dwt πλοίου Chitra Prem (μετονομάστηκε σε Zeus, έτος κατασκευής 2010), μέσω πληστειριασμού, από την Mercator. Εκείνη η εξαγορά αποτελούσε μάλιστα, την πρώτη εξαγορά μεταχειρισμένου πλοίου για τη Lavinia.

    Η Lavinia Corp. σήμερα διαθέτει και διαχειρίζεται στόλο περίπου 30 πλοίων, τα περισσότερα από τα οποία είναι bulkers και κάποια άλλα είναι δεξαμενόπλοια. Ο κ. Λασκαρίδης γενικότερα προσανατολιζόταν στην επέκταση του στόλου του με παραγγελίες νεότευκτων πλοίων, όμως πλέον, μετά από τις τελευταίες προσθήκες, έχει μπει στο πεδίο των μεταχειρισμένων πλοίων, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες εφοπλιστές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/christiana-papageorgiou-ti-neo-schediazi-sto-choro-tis-naftilias-mrs-santa-marina/54464

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/v-restis-zimies-gia-ti-seanergy-maritime-holdings-sto-proto-trimino-tou-2016/54227

     



    ΣΧΟΛΙΑ