• Business Of Fashion

    Στη μάχη για το περιβάλλον οι Burberry, H&M και Stella McCartney – Υπέγραψαν σύμφωνο για τη μη χρήση πλαστικών


    Δράσεις για τη μείωση της χρήσης πλαστικών αποφάσισαν να ξεκινήσουν κολοσσοί της μόδας, με αφορμή στοιχεία που αποκαλύπτουν την φρικτή πραγματικότητα ότι μέχρι το 2050 τα πλαστικά στις θάλασσες θα είναι περισσότερα από τα ψάρια.

    Αυτή την εβδομάδα, η Burberry, η H&M και η Stella McCartney υπέγραψαν μαζί με τη βρετανική και τη χιλιανή κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, μια νέα συμφωνία για τη χρήση πλαστικών (New Plastics Economy Global Commitment). Το Σύμφωνο για την «εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και της ρύπανσης» συντάχθηκε από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και το Ίδρυμα Ellen MacArthur.

    Το εν λόγω Σύμφωνο είναι ιδιαίτερα αυστηρό και όσες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις το υπογράψουν δεσμεύονται πως δεν θα  χρησιμοποιούν πλαστικό μιας χρήσης, ούτε πλαστικές συσκευασίες. Συγχρόνως, θα πρέπει να προωθούν την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υπαρχόντων πλαστικών σε κυκλοφορία. Ενώ οφείλουν να υιοθετούν νέες καινοτόμες μεθόδους για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. Η πρόοδος σε κάθε τομέα πρέπει να δημοσιεύεται ετησίως και οι στόχοι θα επανεξετάζονται κάθε 18 μήνες.

    Βασικός στόχος της συμφωνίας αυτής είναι μέχρι το 2025 να διασφαλιστεί πως το 100% των πλαστικών συσκευασιών μπορεί να ανακυκλωθεί με ασφάλεια.

    Εταιρείες όπως η L’Oréal, η Johnson & Johnson και η Unilever έχουν επίσης υπογράψει το Σύμφωνο αυτό. Ωστόσο, για την ουσιαστική αλλαγή της περιβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθούν εταιρείες και χώρες χρειάζεται περισσότερη δουλειά και προσπάθεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν θα πιστέψετε γιατί στην Burberry έχουν εμμονή με το νούμερο 17

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Manolo Blahnik ανοίγει μπουτίκ στο Παρίσι – Η συναρπαστική ζωή του «μάγου των παπουτσιών»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η Chanel αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές της αιφνιδιάζοντας την αγορά

     



    ΣΧΟΛΙΑ