• Business Of Fashion

    «Πολύ κοντά» στην αγορά του οίκου Versace η Michael Kors

    • Bloomberg


    Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την εξαγορά του οίκου Gianni Versace βρίσκεται η Michael Kors Holding Ltd. H εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία μέσα στην εβδομάδα, με το deal να αποτιμά την αξία του ιταλικού οίκου στα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

    Η οικογένεια Versace θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην εταιρία ακόμη και μετά την εξαγορά, αναφέρουν οι πηγές. Αν και οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία.

    Καμία πλευρά δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο για την πιθανή εξαγορά.

    Η Michael Kors αγόρασε την περασμένη χρονιά το brand παπουτσιών Jimmy Choo για 1,2 δισ. δολάρια. Πλέον επεκτείνει τις προσπάθειές της να χτίσει μια διεθνή αμερικάνικη αυτοκρατορία μόδας, απέναντι στους κολοσσούς του γαλλικού LVMH και Kering SA.

    Η κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 του οίκου Versace

    Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Corriere della Sera έγραφε ότι η πώληση του ιταλικού οίκου μόδας Versace θα ανακοινωθεί «εντός ωρών».

    Η Ντονατέλα Βερσάτσε, η αδελφή του ιδρυτή του οίκου Τζιάνι Βερσάτσε, καλλιτεχνική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου που εδρεύει στο Μιλάνο, συγκάλεσε συνεδρίαση του προσωπικού για αύριο, ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της πώλησης, γράφει η εφημερίδα.

    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο οίκος, γνωστός για το λογότυπό του με το κεφάλι της μέδουσας, μπορεί να αποτιμηθεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η εφημερίδα επικαλείται επίσης φήμες που θέλουν ο αγοραστής να είναι ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors Holdings Ltd ή το κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.

    Σημειώνεται ότι το 2014, ο αμερικανικός όμιλος Blackstone αγόρασε το 20% των μετοχών του οίκου για να χρηματοδοτήσει την υπερπόντια επέκταση του ομίλου. Η οικογένεια Βερσάτσε διατηρεί το υπόλοιπο μερίδιο μετοχών της εταιρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και όμως… αγοράζουν ρούχα για μια selfie στο Instagram

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η νέα γενιά supermodels δεν είναι αυτό που φαντάζεστε (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Chanel αφήνει πίσω τη Νέα Υόρκη και βάζει πλώρη για αλλού



    ΣΧΟΛΙΑ