• Business Of Fashion

    Η νέα γενιά supermodels δεν είναι αυτό που φαντάζεστε (video)


    Αυτά τα τρία μοντέλα είναι τα πρόσωπα της νέας καμπάνιας του οίκου Balmain. Έχουν τα τέλεια ζυγωματικά και αποπνέουν μια λάμψη που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταφέρουν.

     

    Η But Shudu, η Margot και η Zhi όμως δεν υπάρχουν.

    Είναι το τελευταίο παράδειγμα τεχνητών μοντέλων που έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστή (Computer-Generated Models – CGM) και χρησιμοποιούνται για διαφημιστικές καμπάνιες.

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    SHUDU Wearing designs from the #BALMAINPF18 collection, the new virtual #BALMAINARMY members are set in poses recalling iconic music images. Discover more through the link in bio. In collaboration with #CameronJamesWilson @shudu.gram 3D garments by @itsclo3d #BALMAINBBOX

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BALMAIN (@balmain) στις

    Ο οίκος Balmain συνεργάστηκε με τον Βρετανό φωτογράφο Cameron James-Wilson, ο οποίος δημιούργησε το ψηφιακό supermodel Shudu πέρσι.

    Η Shudu έχει μεταπηδήσει από την προβολή της στο brand μακιγιάζ της Ριάνα Fenty Beauty στο Instagram στο επίκεντρο μιας μεγάλης καμπάνιας μόδας – και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει στην πραγματική ζωή.

    Τι σημαίνει όμως αυτό για τα αληθινά μοντέλα;

    «Το να ανταγωνίζεσαι μοντέλα που δεν υπάρχουν είναι πραγματικά τρομακτικό»

    Η Louise Stone είναι μοντέλο από το Λονδίνο, η οποία έχει εμφανιστεί σε καμπάνιες της L’Oreal και της Adidas.

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Friday flyliner by the 1 and only @priscillaono @fentybeauty

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scatty Lu (@lulustone_) στις

    H 24χρονη ανησυχεί ότι το νέο κύμα των computer-generated μοντέλων θα κάνει μια ήδη ανταγωνιστική βιομηχανία ακόμη πιο δύσκολο να την διαχειριστεί κανείς.

    «Είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθείς» ανέφερε σε συνέντευξή της στο Radio 1 Newsbeat.

    «Το να ανταγωνίζεσαι μοντέλα που δεν υπάρχουν είναι πραγματικά τρομακτικό – μπορεί κάποιος να δημιουργήσει οτιδήποτε θέλει και να πετύχει την τέλεια εμφάνιση χωρίς την διαδικασία του casting», προσθέτει η ίδια.

    Μεγάλη κριτική ενάντια στη Shudu έχει ασκηθεί για το γεγονός ότι ένα μαύρο computer-generated μοντέλο καταλαμβάνει θέση στη βιομηχανία της μόδας που θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα πραγματικό μαύρο μοντέλο.

    «Πολλά από αυτά τα μοντέλα είναι βασισμένα στις έγχρωμες γυναίκες», αναφέρει η Louise. «Τα μοντέλα ήδη δυσκολεύονται με τη μεγάλη ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας – τα έγχρωμα μοντέλα πρέπει να προσπαθούν διπλά για να αποδείξουν την αξία τους».

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    Use your smile to change the world! @boohoo x @zendaya shot by @toryrust #makeup by @sparkletafao #tooshortforwhat

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dominique Robinson (@iamdominiquerobinson) στις

    Το μοντέλο Dominique Robinson έκλεισε μια καμπάνια με την Tyra Banks, όταν το supermodel σχολίασε μια φωτογραφία της στο Instagram.

    Η ίδια ανέφερε ότι σοκαρίστηκε όταν πρωτοείδε την καμπάνια του Balmain, ενώ θεωρεί πως τα μοντέλα πρέπει να συζητήσουν τι σημαίνει αυτό για την καριέρα τους. «Κορίτσια σαν εμάς παλεύουμε σε όλη μας την καριέρα για να κλείσουμε μια καμπάνια με τον οίκο Balmain», εξηγεί.

    «Αν είναι τόσο εύκολο να παραχωρείται μια καμπάνια στα ψηφιακά μοντέλα…πως θα είναι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου για εμάς;», διερωτάται.

    Δεν είναι όμως μόνο τα μοντέλα που ανησυχούν.



    ΣΧΟΛΙΑ