• Business Of Fashion

    Η Chanel αφήνει πίσω τη Νέα Υόρκη και βάζει πλώρη για αλλού

    • NewsRoom


    Το Chanel No. 5 και το μικρό μαύρο φόρεμα πρόκειται να αποκτήσουν μια βρετανική χροιά.

    Σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης στο μετα Brexit Ηνωμένο Βασίλειο, ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel αφήνει τα διεθνή κεντρικά του γραφεία στη Νέα Υόρκη για ένα καινούριο σπίτι στο Λονδίνο.

    Αντί να τα ενσωματώσει στις παριζιάνικες ρίζες του, ο οίκος θα μετακινήσει τη διεθνή ομάδα του στο Λονδίνο, μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το BBC. Αιτιολογώντας την απόφασή της, ο οίκος Chanel επικαλέστηκε αφενός την κεντρική θέση της πόλης και αφετέρου τα «ισχυρά πρότυπα σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης», σύμφωνα το ρεπορτάζ.

    «Είναι υπέροχο που η Chanel μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της για τον κόσμο στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη», ανέφερε στο Tweeter η Margot James, υπουργός Ψηφιακών Και Δημιουργικών Βιομηχανιών. «Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την παραγωγικότητα του».

    Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες αφότου ο γαλλικός οίκος άνοιξε τα βιβλία του για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας πωλήσεις 10 δισ. δολαρίων την περασμένη χρονιά. Αυτό επιτρέπει στην Chanel να ανταγωνιστεί τον ηγέτη της πολυτέλειας Louis Vuitton – ο οποίος, θα έπρεπε να πούμε ότι διατηρεί ακόμη τα διεθνή κεντρικά γραφεία του στο Παρίσι.



    ΣΧΟΛΙΑ