• Business Of Fashion

    Αντιμέτωπες στα δικαστήρια Nike και Puma

    • NewsRoom

    Nike Flyknit models


    Μήνυση κατά της ανταγωνιστικής Puma κατέθεσε η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, κατηγορώντας την πρώτη ότι αντέγραψε πατενταρισμένες τεχνολογίες της, όπως η Flyknit, αλλά και η Air. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η Puma «αποφεύγει την ανεξάρτητη καινοτομία και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της Nike χωρίς άδεια».

    Η Nike κατέθεσε τη μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης, καθώς η έδρα του αμερικανικού βραχίονα της Puma βρίσκεται στο Westford της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με την αγωγή, η Nike κυκλοφόρησε τη σειρά της Flyknit το 2012. Τρία χρόνια αργότερα, το 2015, η Puma δημιούργησε τη σειρά Ignite, η οποία, σύμφωνα με τη Nike, βασίζεται σε τεχνολογία της ίδιας.

    Η Nike υποστηρίζει επίσης πως η Puma έκλεψε το πατενταρισμένο μοντέλο της Air το 2008. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως το παπούτσι Jamming της Puma που κυκλοφορεί από το 2017 αποτελεί αντίγραφο του μοντέλου Air.

    Nike Air model

    Η Puma είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την αγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα κλοπής. Εκπρόσωπος της Puma ανέφερε, μάλιστα, σε δήλωσή του πως «θα κάνουμε τα πάντα για να αμυνθούμε ενάντια στις κατηγορίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H Adidas συνεχίζει την συνεργασία με τον Kanye West μετά τα σχόλιά του περί σκλαβιάς



    ΣΧΟΛΙΑ