• Business

    H Adidas συνεχίζει την συνεργασία με τον Kanye West μετά τα σχόλιά του περί σκλαβιάς


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas, Kasper Rorsted, αποστασιοποιήθηκε από τα σχόλια του Kanye West περί σκλαβιάς, ωστόσο ανέφερε πως η εταιρία δεν θα διακόψει την συνεργασία μαζί του ως σχεδιαστή.

    «Είναι ξεκάθαρα σχόλια τα οποία δεν υποστηρίζουμε», ανέφερε ο Rorsted σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ενώ συμπλήρωσε πως η εταιρία σκοπεύει να συζητήσει με τον West σχετικά με το θέμα.

    Ο West είναι πολύ σημαντικός για την στρατηγική της γερμανικής εταιρίας αθλητικών, σχολίασε ο CEO της Adidas, υπογραμμίζοντας τις δύσκολες ισορροπίες που πρέπει να διατηρούν οι εταιρίες όταν οι διάσημοι εκπρόσωποι των επωνυμιών τους ξεφεύγουν από το σενάριο.

    Ο διάσημος ράπερ προκάλεσε οργή μετά τα σχόλιά του για την σκλαβιά στις ΗΠΑ  σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα. «Όταν ακούς 400 χρόνια σκλαβιάς – 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή», δήλωσε ο West.

    Ο καλλιτέχνης σχεδιάζει την σειρά Yeezy για την Adidas, την οποία η εταιρία προσφέρει σε περιορισμένη ποσότητα σε επιλεγμένα καταστήματα. Ο Rorsted είπε πως η σειρά Yeezy προσφέρει μια περιορισμένη οικονομική ενίσχυση στην εταιρία, ωστόσο είναι πολύ σημαντική για την ‘φλόγα’ του brand.

    Η στρατηγική αυτή ενίσχυσε την ζήτηση της επωνυμίας και την βοήθησε να κατακτήσει μερίδιο της αγοράς από την μεγαλύτερη αντίπαλό της, Nike. Η Adidas ανακηρύχθηκε πέρσι η δεύτερη μάρκα αμερικανικών παπουτσιών, θέση την οποία πήρε από τη Jordan της Nike.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Goldman Sachs επένδυσε μόλις σε μία startup οργάνωσης γάμων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Adidas: Τα «ρετρό» sneakers και το δυναμικό comeback

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Praktiker Hellas: Επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ στην Ανθούσα



    ΣΧΟΛΙΑ