• Bons Vivants

    Τόνια Βασιλοπούλου: Γιατί γυρνάει νέα σελίδα στην Άνδρο

    Τόνια Βασιλοπούλου

    Τόνια Βασιλοπούλου


    Τέσσερις υπέροχες, «ολόφρεσκες» βίλες δεσπόζουν στην Άνδρο. Εμπλουτίζουν το «χαρτοφυλάκιο» της εταιρείας Suite Home της οικογένειας Βασιλοπούλου. Η Suite Home αποτελεί θυγατρική του St.George Lycabettus και του Paradise Andros Lifestyle Hotels. Δραστηριοποιείται στις serviced villas and apartments από το 2008.

    Μια γλυκιά ιστορία

    «Ο παππούς μου Άντωνης Μαντζαβελάκης είχε δημιουργήσει στην Άνδρο το πρώτο παγοποιείο οπότε περνούσαμε εκεί όλα μας τα καλοκαίρια», θυμάται η Τόνια Βασιλοπούλου.

    Άλλωστε, στο ξενοδοχείο Παράδεισος στεγάζεται σήμερα το Λαογραφικό Μουσείο. Ιδρύθηκε από τη μητέρα της Τόνιας Βασιλοπούλου, Ειρήνη Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου σε αυτό το παλαιό, οικογενειακό παγοποιείο. Με σκοπό να προβάλλει την Ελλάδα, την Άνδρο, την Αθήνα, μέσα από το πρόγραμμα Τουρισμός Πολιτισμός.

    Τόνια Βασιλοπούλου: Νέα σελίδα στην Άνδρο «που χαλαρώνει»
    Τόνια Βασιλοπούλου, στην καρέκλα που φιλοτέχνησε ο θρυλικός πλέον Αλέκος Φασιανός

    Η αγνότητα επιμένει

    Εξηγεί πως η Άνδρος διατηρεί ακόμη ζωντανό αυτό το στοιχείο της γραφικής αγνότητας, «τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα όπως όταν ήμασταν εμείς μικρά και μας άφηναν να τρέχουμε μόνα μας στις πλατείες».

    Στην Άνδρο δηλαδή ταξιδεύει κανείς στα καλοκαίρια της παλιάς τουριστικής εποχής. Όπου «τρως στα ταβερνάκια και οι τιμές είναι χαμηλές, και αυτό τελικά χαλαρώνει τον επισκέπτη. Νιώθεις ακόμη όπως στο παλιό ελληνικό καλοκαίρι ενώ σε άλλα νησιά είναι η κατάσταση πιο στιλιζαρισμένη και χάνουν κάπως την ελληνικότητά τους». Αλλά επειδή πρόκειται για ένα νησί που κατακλύζεται κυρίως από εφοπλιστές και καλλιτέχνες (μάλιστα, κυρίως σκηνοθέτες), δεν έχει ανοιχτεί ακόμη πάρα πολύ προς τα έξω. «Ο μαζικός τουρισμός δεν το γνωρίζει ακόμη» τονίζει η Τόνια Βασιλοπούλου. Αν και μπαίνει στις λίστες με τα καλύτερα νησιά του κόσμου (όπως και φέτος).

    default

    Η τρίτη γενιά

    Η Τόνια Βασιλοπούλου και ο αδελφός της, κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερος Πάνος Βασιλόπουλος αποδείχθηκαν ικανοί επιχειρηματίες στο χώρο της φιλοξενίας σημειώνοντας εξ απαλών ονύχων άλματα καινοτομίας.

    Σύμφωνα με την κλασική προκατάληψη, η τρίτη γενιά θα φροντίσει να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά όχι να προχωρήσει σε δική της δημιουργία. Τα δύο αδέλφια όχι μόνο οδήγησαν την εταιρεία στη νέα εποχή αλλά και τη μεγάλωσαν.

    Ο παππούς τους ίδρυσε και το St George Lycabettus. «Στον τελευταίο όροφο ήταν το διαμέρισμά του και σταδιακά αγόραζε ένα ένα τα διαμερίσματα από κάτω», αναφέρει η Τόνια Βασιλοπούλου. «Το μετέτρεψε σε ξενοδοχείο το 1974».

    Μισός αιώνας στα ίδια χέρια

    Ανέλαβε το St George Lycabettus το 2004 και ο αδελφός της μια δεκαετία νωρίτερα. Αμέσως μόλις επέστρεψαν από τις σπουδές τους (εκείνη από την Ελβετία και ο αδελφός της από τη Σκωτία). Το ξενοδοχείο εξελίχθηκε αμελλητί σε πρωταγωνιστή της ιδιάζουσας ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην πρωτεύουσα. Θεωρείται εμβληματικό ξενοδοχείο του αθηναϊκού κέντρου από το 1974, επιχειρηματικά, ιστορικά, πολιτιστικά.

    «Και του χρόνου συμπληρώνει πενήντα χρόνια λειτουργίας του κάτω από την ίδια ελληνική διεύθυνση και μάνατζμεντ», επισημαίνει η Τόνια Βασιλοπούλου.

    Η επέκταση

    Αλλά η ίδια τρίτη γενιά δοκίμασε με επιτυχία τα βήματά της και εκτός της κύριας επιχείρησης.

    Ύστερα από το Paradise Lifestyle Hotel στην Άνδρο (τώρα το τρέχει η Hotel Brain), το 2009 ίδρυσαν και την εταιρεία Suite Home με εξαίσιες βίλες προς ενοικίαση. Ουσιαστικά ανακαινίζοντας διαμερίσματα στο Παρίσι, στη Μύκονο και στο (θέρετρο των βασιλέων της Ευρώπης) Σεν Μόριτζ.

    Το πρότζεκτ ανήκει στην ίδια και τον αδελφό της Πάνο Βασιλόπουλο. Εκείνος κρατάει περισσότερο το μάνατζμεντ και η Τόνια Βασιλοπούλου το μάρκετινγκ της εταιρείας.

    Η νέα προσθήκη

    Μόλις τώρα άνοιξε τις πύλες του και το νέο συγκρότημα βιλών στην Άνδρο, η νέα προσθήκη στο «πορτφόλιο» της Suite Home.

    Οι βίλες βρίσκονται στη Χώρα της Άνδρου μπροστά από το ιστορικό ξενοδοχείο Paradise. Κάθε μία διαθέτει ιδιωτική πισίνα με θέα στη θάλασσα αλλά και τις κατάφυτες πλαγιές του νησιού. Εννοείται ότι προσφέρεται υψηλού επιπέδου φιλοξενία και υπηρεσίες concierge με οργάνωση βιωματικών δρατηριοτήτων (exploreandros.gr) σε ένα νησί με πλούσια καλλιτεχνική, γαστρονομική και φυσιολατρική ζωή. Όπως τα βραβευμένα μονοπάτια Andros Routes ή τα γαστρονομικά δρώμενα.

    Ντιζάιν και τέχνη

    Αλλά η καινοτομία (ή απλώς έκπληξη αν προτιμάει κανείς λιγότερο θαυμαστικές δηλώσεις) βρίσκεται στο εσωτερικό αυτών των βιλών που αντλεί έμπνευση από τον ανδριώτικο πολιτισμό.

    Διαφορετικές θεματικές ενότητες αντιστοιχούν σε κάθε βίλα: Τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, το παραδοσιακό λιμανάκι Νημποριό με τον Φάρο Τουρλίτη, τη συλλογή από βιβλία και αντικείμενα των Ανδριωτών Εμπειρίκο και Καραγάτση.

    Με περιζήτητους καλλιτέχνες

    Η επίπλωση και το ντιζάιν ακολουθούν την τελευταία τάση με συλλεκτικά αντικείμενα και έπιπλα, μοναδικά κομμάτια δημιουργών (υπογραφές). Το λεγόμενο collectible design συνδυάζει την καθημερινή λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική και την πρωτότυπη έμπνευση.

    Βίλα Νημποριό

    Στη βίλα Νημποριό για παράδειγμα δεσπόζει καρέκλα φιλοτεχνημένη από τον Αλέκο Φασιανό (από τη ντιζάιν διεθνή γκαλερί Carwan Gallery), χαλί τέχνης από τη συνεργασία του εικαστικού Φίλιππου Θεοδωρίδη με την εταιρεία Σουτζόγλου (art rug project by Soutzoglou * Philippos Theodorides), κονσόλα Gustavo & Vito Latis από το παλαιοπωλείο Μαρτίνος, φωτιστικό των Enzo Mari και Giancarlo Fassina από την Antiqua Gallery.

    Βίλα Λιβάδι

    Στη βίλα Λιβάδι υπάρχουν έργα της εικαστικού Καρολίνας Ροβύθη αλλά και τα μοναδικά, εκλεπτυσμένα κεραμικά από την Calopsia Finesse.

    Βίλα Βότσαλο

    Η βίλα Βότσαλο φιλοξενεί χρηστικά αντικείμενα της κεραμίστριας Μαρίτσας Τραυλού, έργο του  ζωγράφου Μιχάλη Κατζουράκη (οι αφίσες του για τον Ελληνικό Τουρισμό έχουν μείνει στην ιστορία) και ξύλινη δημιουργία του Δημήτρη Ρουσσέτου.

    Βίλα Παλαιόπολη

    Στη βίλα Παλαιόπολη στολίζει το εμπνευσμένο έργο ‘ελληνική σημαία’ από τη Νατάσα Γρυλλάκη.

    Παραδοσιακές πινελιές, σμαρτ κομψότητα

    Την επιμέλεια του ντιζάιν για τη Suite Home έχει αναλάβει η Μαρία Παπατριανταφύλλου. Δίνει έμφαση στα οικολογικά υλικά, στα υφάσματα παραδοσιακής τεχνικής στον αργαλειό με μοντέρνο ύφος και αναφορές σε παιχνίδια του προηγούμενου αιώνα (όπως σβούρες και αρχαίες κούκλες πλαγγόνες).

    Οι διακριτικές νησιώτικες πινελιές παντρεύονται με την κομψότητα της smart τεχνολογίας και με smart lock κλειδαριές. Πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες με καλαίσθητες ηλεκτρικές συσκευές smeg και nespresso, λειτουργικά εργονομικά γραφεία.

    Στολίζονται με τα πολυτελή και υπερσύγχρονα προϊόντα από την Moda Bango και την Kontakis design. Έχει εξασφαλιστεί γρήγορο ίντερνετ στο πνεύμα της τάσης work from home ή εργασία μακριά από το γραφείο…

    Περιπετειώδες νησί

    Η Άνδρος συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στη λίστα ανάμεσα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου. Προσφέρει ανώτερες φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες. Η νεοκλασική αρχιτεκτονική της Χώρας ασκεί διαχρονική γοητεία.

    Παράλληλα διαθέτει από τις ομορφότερες, αμμώδεις παραλίες των Κυκλάδων, γοητευτικά χωριά, κάστρα, μονοπάτια, ορεινά τοπία της, τις πηγές Σάριζα, τους καταρράκτες της… Τη μαγευτική επιμειξία ξερού τοπίου με την πλούσια βλάστηση και το υγρό στοιχείο.

    Κάθε απαίτηση…

    Η εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση και η ικανοποίηση κάθε απαίτησης των επισκεπτών όσον αφορά την ιστορία και την κουλτούρα του νησιού, αποτελεί προτεραιότητα της Suite Home της Τόνιας Βασιλοπούλου και του αδελφού της. Το ταξίδι στην Άνδρο και ο αρχαίος πολιτισμός του Αιγαίου, υπόσχονται αναμνήσεις για μια ζωή.

    default

    Κομψότητα και κουλτούρα, μαζί

    Οι Ανδριώτες φημίζονται για την κουλτούρα τους, συνυφασμένη με την εφοπλιστική τους φλέβα. Εκτός από το διάσημο Μουσείο Γουλανδρή, ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, μεταξύ άλλων, το ίδρυμα Κυδωνιέως, το Ναυτικό και το Λαογραφικό Μουσείο, διάφορες γκαλερί τέχνης.

    Κάθε χρόνο διοργανώνεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παντελή Βούλγαρη. Επίσης, πραγματοποιούνται μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο.

    Η Τόνια Βασιλοπούλου και ο Πάνος Βασιλόπουλος που πηγαίνουν στην Άνδρο από μικρά παιδιά έχουν επενδύσει τις βίλες αυτές με την προσωπική τους αγάπη. Και όλα τα άλλα να μην ίσχυαν σε τέτοιο βαθμό, αυτό αρκεί και περισσεύει.



    ΣΧΟΛΙΑ