• First Top Stories

    Τόνια Βασιλοπούλου (St. George Lycabettus): «Ο τουρισμός δείχνει να έχει μια δυναμική»

    Βασιλοπούλου

    Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου St. George Lycabettus


    Η κυρία Τόνια Βασιλοπούλου, αποτελεί ίσως την πιο γοητευτική παρουσία στον χώρο του τουρισμού. Προερχόμενη από μια καλή αθηναϊκή οικογένεια, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση και κατάφερε πολλά.

    Πολλά περισσότερα ίσως και από όσα φανταζόταν όταν εισήλθε στον χώρο αναλαμβάνοντας το St. George Lycabettus αρχικά. Στην πορεία ταξίδεψε πολύ, αφού όπως μου είπε «λάτρεψα τα ταξίδια από τότε που ήμουν μικρή» και ανοίχτηκε σταδιακά σε projects στο Παρίσι, την Μύκονο και την Άνδρο.

    «Από όλα τα μέρη που επισκέφθηκα μου άρεσε πολύ η Αφρική» μου λέει αναφερόμενη στις χώρες που επισκέφθηκε και τα εκπληκτικά ξενοδοχεία, κάποια εκ των οποίων συμπεριέλαβε στο λεύκωμα της με τίτλο «Suite Home Escape».

    Βασιλοπούλου
    Τόνια Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου St. George Lycabettus

    Πριν από λίγες ημέρες το St. George Lycabettus αναδείχθηκε “Best Greek City Lifestyle Hotel” στα «Greek Hospitality Awards» με την ίδια να παραλαμβάνει το βραβείο από τα χέρια της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.

    Η συζήτησή μας έλαβε χώρα στην πισίνα του ξενοδοχείου στον τελευταίο όροφο, με την εκπληκτική θέα, η οποία έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε ελληνικά και διεθνή έντυπα.

    Στην ερώτηση αν η Ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχει ένα καλό επίπεδο ξενοδοχειακών υποδομών η κ. Τόνια Βασιλοπούλου είναι ξεκάθαρη: «Υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο εξέλιξης αλλά νομίζω ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι οι ξενοδόχοι έχουν αρχίσει πλέον να δίνουν έμφαση στις υποδομές και έτσι υπάρχει καλύτερη εξέλιξη, όπως και στο σέρβις».

    Βασιλοπούλου
    Η Τόνια Βασιλοπούλου (αριστερά) με το βραβείο “Best Greek City Lifestyle Hotel” που κέρδισε το ξενοδοχείο “St. George Lycabettus”, το οποίο της απένειμε στο πλαίσιο των “Greek Hospitality Awards” η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (δεξιά)

    Η ίδια παραδέχεται ότι St. George Lycabettus περνάει κατά καιρούς δυσκολίες, όμως «τα τελευταία τρία χρόνια ο τουρισμός δείχνει ότι έχει μια δυναμική, αλλά τα προηγούμενα ήταν αρκετά δύσκολα».

    Σύμφωνα με την εμπειρία της, ο κλάδος είναι αρκετά ευάλωτος, και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για την ίδια από το project που έχει δημιουργήσει στο Παρίσι: «Ενώ πήγαινε πάρα πολύ καλά, με τα τρομοκρατικά χτυπήματα έχει πληγεί πάρα πολύ. Για ένα διάστημα χάσαμε το 100% των κρατήσεων, μετά από έξι μήνες επανήλθε, μετά έγινε δεύτερο χτύπημα και είχαμε πάλι κάθετη πτώση. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά διαμερισμάτων».

    Βασιλοπούλου
    Η πισίνα του ξενοδοχείου “St. George Lycabettus” μετά τις εργασίες επέκτασης

    Εν αντιθέσει με το Παρίσι, το δεύτερο project της κ. Βασιλοπούλου με σικ κατοικίες στη Μύκονο πάει πολύ καλά: «Έχει κόσμο η Μύκονος, αλλά δεν έχει καθόλου Έλληνες. Απευθύνεται σε ένα τελείως διαφορετικό κοινό πλέον, αλλά ανησυχώ ότι αυτές οι τιμές θα γυρίσουν μπούμερανγκ κάποια στιγμή. Δηλαδή, το ότι κάποιος είναι ξένος και πάει σε έναν πολύ upscale χώρο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουμε τιμολογιακά. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο και -πάντα κατά την γνώμη μου- έχει χαθεί λίγο η μπάλα στη Μύκονο».

    Όπως μου είπε δεν έχει πάει ακόμη στο νησί των ανέμων, τον πιο δημοφιλή ίσως τουριστικό προορισμό και μάλλον δεν προτίθεται να το κάνει, αφού η δουλειά στο ξενοδοχείο δεν τελειώνει ποτέ όπως μου λέει.

    Βασιλοπούλου
    Το λεύκωμα “Suite Home Escape” που επιμελήθηκε η Τόνια Βασιλοπούλου, στο συγκέντρωσε τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες

    «Η προέκταση στην πισίνα μας από πέρυσι μας επιτρέπει να δεχόμαστε περισσότερα μέλη, κάτω έχουμε ανοίξει το Nikkei και έχουμε και το La Suite με μεσογειακή κουζίνα, ενώ έχουμε την γκαλερί μας αλλά και το Lycabettus Run».

    Τελικά έχει πολλά στο μυαλό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φώτης Μπόμπολας: Πούλησε το σκάφος του για να πληρώσει το δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Λάτσιος: Ο Survivor της ελληνικής TV

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κώστας Μπακογιάννης-Σία Κοσιώνη: Γάμος στο Ακρωτήρι στα τέλη Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ