• Bons Vivants

    Sotheby’s: Τιμή ρεκόρ για ένα σπάνιο βρετανικό ρολόι δια χειρός Roger Smith

    • Bloomberg

    Τα σπάνια ρολόγια Millenium George Daniels


    Ένα μοναδικό ρολόι χειρός με τις υπογραφές των George Daniels και Roger Smith πωλήθηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 2,4 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει για τις ανεξάρτητες εταιρείες κατασκευής ρολογιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Το λευκόχρυσο μοντέλο Millennium, το οποίο κατασκευάστηκε το 2001 φέρει την υπογραφή του αείμνηστου George Daniels, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος σύγχρονος Βρετανός ωρολογοποιός και του τότε μαθητευόμενού του Roger Smith, ο οποίος κατασκευάζει πλέον ρολόγια με το δικό του όνομα.

    Η τιμή των 2,4 εκατ. δολαρίων αποτελεί την υψηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ για ένα μοντέλο Millennium αλλά και για ένα ρολόι χειρός με την υπογραφή του Roger Smith.

    Ο Daniels δημιούργησε τη σειρά Millennium, στην οποία εγκαινίασε την εφεύρεσή του για έναν μηχανισμό ακριβείας, ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται σε πολλά από τα κορυφαία μοντέλα του ελβετικού brand Omega.

    Αυτός που κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά ήταν ένας συλλέκτης και έμπορος ρολογιών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος επικράτησε έναντι άλλων εννέα κατά τη διαδικασία πλειοδοσίας.

    Τους προηγούμενους μήνες ένα ρολόι τσέπης Roger Smith πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 4,9 εκατ. δολαρίων στο Phillips στη Νέα Υόρκη ενώ ένα  σπάνιο ρολόι χειρός του George Daniels έπιασε περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Phillips στη Γενεύη.

    Σημειώνεται ότι η μάρκα ρολογιών Roger Smith παράγει μόλις 18 ρολόγια το χρόνο σε ένα εργαστήριο στη Νήσο Μαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex: Εξαγόρασε το κτίριο όπου στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα της ανταγωνίστριάς της, Omega, στη Γενεύη

    Σταθερή η ζήτηση για πολυτελή ρολόγια- Δημοφιλέστερα τα μοντέλα των 3.000 ευρώ

    Gucci και Chanel σαρώνουν τα ακίνητα στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ