• Bons Vivants

    Λος Άντζελες: Το μουσείο MOCA απέκτησε 100 έργα τέχνης από συλλέκτες – Ποιον διάσημο πίνακα δώρισε ο Μπραντ Πιτ

    • NewsRoom
    Brad Pitt

    Brad Pitt


    Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Λος Άντζελες (MOCA) απέκτησε 100 έργα τέχνης από 63 καλλιτέχνες το 2023 για τη μόνιμη συλλογή του, που αποτελείται από 8.000 εκθέματα.

    Μεταξύ άλλων το επόμενο διάστημα οι επισκέπτες του MOCA θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα γλυπτό του Jeff Koons, πέντε λιθογραφίες του Ellsworth Kelly, εννέα σκίτσα του Raymond Pettibon και έργα ανερχόμενων καλλιτεχνών, όπως οι Diane Severin Nguyen, Aria Dean, Kahlil Robert Irving και Rachel Jones.

    Πολλά από τα έργα της συλλογής αποτελούν δωρεές από αρκετούς συλλέκτες συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού και παραγωγού Μπραντ Πιτ, ο οποίος δώρισε έναν πίνακα του Mark Bradford.

    Mark Bradford, I Will Expent My Anger in Terrifying Books (Πηγή: artnews.com)

    Το έργο «I Will Expent My Anger in Terrifying Το Books» (2012) είναι το πρώτο του διάσημου καλλιτέχνη που εντάσσεται στη συλλογή του Μουσείου.

    Pope.L, Trinket 2015 (Πηγή: Brian Forrest/William Pope.L/The Museum of Contemporary Art, Los Angeles)

    Το έργο Xternesta (2022) της Candice Lin και το The Milk of Dreams που παρουσιάστηκε στη Μπιενάλε της Βενετίας το 2022 διευρύνουν την εκπροσώπηση της κεραμικής τέχνης στο Μουσείο.

    Candice Lin, Xternesta
    Dyani White Hawk, Untitled (Black and Iridescent) 2023 (Πηγή: .artnews.com)
    Henry Taylor, Untitled 2020 (Πηγή: Karon Davis/ artnews.com)

    Το Bug Jump (1975–78) της Simone Forti ένα έργο ολογράμματος που παρουσιάστηκε στην αναδρομική έκθεση του MOCA για την καλλιτέχνη, χορεύτρια και συγγραφέα το 2023 και ο μεγάλης κλίμακας πίνακας The Landscape (2017) της Tala Madani δωρεά από το Yenn and Alan Lo Foundation με έδρα τον Χονγκ Κονγκ είναι πλέον στη συλλογή του Μουσείου.

    Simone Forti
    Simone Forti, Bug Jump, 1975–78 (Πηγή: Jeff McLane/artnews.com)
    Karon Davis, Ο Νώε και η Κιβωτός του 2018 (Πηγή: Karon Davis/ artnews.com)

    «Τα νέα αποκτήματα αποδεικνύουν την ακλόνητη δέσμευσή μας να τιμήσουμε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως πάντα με την οπτική του Λος Άντζελες» αναφέρει, σύμφωνα με δελτίο Τύπου η διευθύντρια της γκαλερί Maurice Marciano του MOCA, Τζοάνα Μπάρτον.

    Louise Bonnet, Projection 2 , 2022 (Πηγή: Charles White/artnews.com/gallery/art-news)

    «Αυτά τα έργα όχι μόνο εμπλουτίζουν τη συλλογή μας, αλλά και ενισχύουν την αποστολή μας να εξερευνούμε συνεχώς τα όρια της τέχνης της εποχής μας» πρόσθεσε.

    My Barbarian, Standelabra 3 (3-Headed Oracle), 2021 (Πηγή: Ian Byers-Gamber/artnews.com)

    Το MOCA ιδρύθηκε το 1979 σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πέτυχε εκπληκτική ανάπτυξη: μια συλλογή παγκόσμιας κλάσης με σχεδόν 8.000 εκθέματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, βραβευμένες εκδόσεις και πρωτοποριακές εκθέσεις.

    Πηγή: artnews.com

    Διαβάστε επίσης: 

    Match Point: Η Louis Vuitton ενώνει δυνάμεις με τον Carlos Alcaraz

    Dior: Πώς μια τσάντα $2.250 προκάλεσε πολιτική διελκυστίνδα στη Νότια Κορέα

    Το ζεύγος Ackman αποκτά το 5% του χρηματιστηρίου του Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ