• Bons Vivants

    «Η μοναξιά του ενός» γέμισε το Ινστιτούτο Γκαίτε

    4. Ο Κωνσταντινος Πίττας με την μητέρα του Μπήλιω Τσουκαλά και τον πατέρα του Γιώργο Πίττα

    4. Ο Κωνσταντινος Πίττας με την μητέρα του Μπήλιω Τσουκαλά και τον πατέρα του Γιώργο Πίττα


    Μπορεί ο τίτλος του βιβλίου να ήταν «Η μοναξιά του ενός», όμως γέμισε το Ινστιτούτο Γκαίτε, με την ευκαιρία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου του Κωνσταντίνου Πίττα.

    Ο Κωνσταντίνος Πίττας είναι ο γιος της συναδέλφου δημοσιογράφου Μπήλιως Τσουκαλά και του αρχιτέκτονα και συγγραφέα Γιώργου Πίττα.

    Ένα παιδί, για το οποίο είναι περήφανοι όχι μόνον οι γονείς του, αλλά και εμείς που έτυχε να το γνωρίζουμε σχεδόν από την στιγμή που γεννήθηκε.

    1.Ο Κωνσταντίνος Πιττας με την δημοσιογράφο Κατερίνα Δασκαλάκη
    1. Ο Κωνσταντίνος Πιττας με την δημοσιογράφο Κατερίνα Δασκαλάκη

    Ο Κωνσταντίνος Πίττας είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με αντικείμενο έρευνας τους πολιτιστικούς θεσμούς ως φορείς εκδημοκρατισμού.

    «Η μοναξιά του ενός» είναι το πρώτο του βιβλίο και πρόκειται για ένα λογοτεχνικό δοκίμιο, με πρωταγωνιστή τον Έναν, μια αλληγορική μορφή η οποία προσπαθεί να συλλάβει και να συνοψίσει μια ευρύτερη κοινωνική συνθήκη των ημερών μας.

    2.Η κυρία Λυδία Καρρά (δεξια), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος
    Η κυρία Λυδία Καρρά (δεξια), Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος με μια φίλη της
    5.Ο μακιγιέρ Αχιλέας Χαρίτος με την κυρία Μαρία Χαρίτου
    Ο μακιγιέρ Αχιλλέας Χαρίτος με την κυρία Μαρία Χαρίτου

    Για το βιβλίο μίλησαν οι Κατερίνα Δασκαλάκη, δημοσιογράφος και συγγραφέας και παλαιά μας αγαπημένη διευθύντρια στην Μεσημβρινή, Παντελής Μπουκάλας, συγγραφέας, δημοσιογράφος, μεταφραστής και επιμελητής, και η Σοφία Τσιράκη, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ.

    Την παρουσίαση συντόνισε η Μπήλιω Τσουκαλά.

    6.Η Σοφια Τσιράκη, Καθηγήτρια του ΕΜΠ με τον Κωνσταντίνο Πίττα
    Η Σοφία Τσιράκη, Καθηγήτρια του ΕΜΠ με τον Κωνσταντίνο Πίττα

    Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, όπως η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Λυδία Καρρά, η εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Ινώ Αφεντούλη, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Λαμπρινή Ζούλοβιτς, ο Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Τάσος Μπίρης, η Διαμερισματική Σύμβουλος Α’ Αθηνών Σοφία Γαϊτάνη, ο Νίκος Μεγγρέλης, η Ρεβέκκα Καμχή, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, η Νενέλα Γεωργελέ, ο Ζάχος Ματζαβίνος, ο Θέμις Ματζαβίνος, η Δανάη Ράλλη, ο Αλέξανδρος Ράλλης, ο Αχιλλέας Χαρήτος, η Μάρω Μπαντέκα, ο Θανάσης Χατζηλάκος και η Τζένη Λειβαδάρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Εβδομάδα Μόδας: Ποιους είδαμε, τι προσέξαμε

    Ένα νέο ιταλικό ρεστοράν στο κέντρο της Αθήνας

    Ο «Εσωτερικός Θρίαμβος» της Έπης Νικολακοπούλου



    ΣΧΟΛΙΑ