• Food

    Ένα νέο ιταλικό ρεστοράν στο κέντρο της Αθήνας


    Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Καρύτση, άνοιξε το νέο «αδελφάκι» του γνωστού μας, γλυφαδιώτικου Vittora Gati, της οικογένειας Παπακώστα. O μπαμπάς, Γιάννης Παπακώστας, μας είχε μυήσει prin από πολλά χρόνια στην ιταλική κουζίνα με το Casa di Pasta.

    Πρόκειται για το Gloria Gati, ένα νέο ιταλικό ρεστoράν, δημιούργημα του νεώτερου μέλους της οικογένειας του Γιώργου Παπακώστα που φιλοδοξεί να βάλει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας τις ιταλικές γεύσεις.

    Μας κάλεσε λίγες μέρες πpin από το επίσημο άνοιγμα για να δοκιμάσουμε την κουζίνα του, η οποία ακολουθεί τα δοκιμασμένα βήματα του Vittoria Gati.

    O χώρος καλοδουλεμένος, με ευχάριστη ατμόσφαιρα και, όπως μας είπε ο αεικίνητος οικοδεσπότης, Γιώργος Παπακώστας, καθώς παρατηρούσαμε την οροφή με τα καλώδια να κρέμονται, τις τρύπες του εξαερισμού ανοικτές, τα δοκάρια στον αέρα σε συνδυασμό με τους κλασικούς πολυέλαιους με τα κρύσταλα, είναι το νέο αρχιτεκτονικό στυλ Post modern romantic vintage in industrial setting!!!

    Δοκιμάσαμε την εξαιρετική πίτσα που βγήκε τραγανή τραγανή από τον ξυλόφουρνο, την σαλάτα με την burrata, ossobucco, pappardelle με τρούφα, costoletta Milanese, tartare (λίγο αλμυρό και τους το είπαμε για να προσέχουν στο μέλλον), ένα εξαιρετικό mille-feuille και βότκα ιταλική που μας προσέφερε ένας συμπαθέστατος Ιταλός που προωθούσε το νέο αυτό ποτό.

    Το Gloria Gati έχει μια συμπαθητική βεράντα στην πρόσοψη με λουδούδια στο ταβάνι πού ενδείκνυται για τις μέρες αυτές που ακόμα δεν έχει αποφασίσει ο καιρός αν θα χειμωνιάσει η όχι.

    Πάντως μας διαβεβαίωσαν ότι τον χειμώνα θα στήσουν και θερμάστρες μανιτάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Piil: Το δεντρόσπιτο που κέρδισε στα Thermory Design Awards

    M&J Apartment: Ένα διαμέρισμα για τρεις (και μία γάτα)

    Παράθυρο με θέα



    ΣΧΟΛΙΑ