• Πολιτισμός

    Ο «Εσωτερικός Θρίαμβος» της Έπης Νικολακοπούλου

    Έπη Νικολακοπούλου, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Εσωτερικός Θρίαμβος», ΙΔΡΥΜΑ Michael Cacoyannis FOUNDATION


    Μια πολύχρωμη πυραμίδα μέσα σε πλαίσιο από πλεξιγκλάς με υποδέχθηκε στο ισόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην οδό Πειραιώς, έτσι για να με προϊδεάσει, εμένα και τους υπόλοιπους καλεσμένους, στην ατομική έκθεση της Έπης Νικολακοπούλου.

    Ήδη η Έπη Νικολακοπούλου έχει παρουσιάσει πολλές εκθέσεις ατομικές και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος του Ιδρύματος που φιλοξενεί την έκθεση μάς έφεραν μπροστά στις πολύχρωμες δημιουργίες της με σύγχρονα υλικά, πλεξιγκλάς, πλαστικά, σιλικόνη, οπτικές ίνες, ηλεκτρικά καλώδια και led φωτισμούς, έργα με έντονο το ιδιότυπο προσωπικό της ύφος.

    Ο τίτλος της έκθεσης «Εσωτερικός Θρίαμβος» για τον οποίο η εικαστικός σημειώνει στον κατάλογο της: «Κάποια πολύ κοντά με σήμερα ημέρα, αισθάνθηκα την ανάγκη να ‘παρακολουθήσω’ τον δρόμο που οι χιλιάδες σκέψεις προκαλούν στον εγκέφαλό μου και τις επιπτώσεις που δημιουργούν την Εσωστρέφεια και την Εξωστρέφεια. Το φως, το χρώμα και το σχήμα αλλά και η έλλειψή τους, είναι μια συναρπαστική εμπειρία».

    Παρά την αφόρητη ζέστη, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τους δύο ορόφους για να θαυμάσει τα έργα της δημιουργού. Οι περίφημες πολύχρωμες μπάλες της σε νέο περίβλημα πάντα από πλεξιγκλάς, οι πανέμορφες τίγρεις με το διαπεραστικό τους βλέμμα και οι abstract δημιουργίες προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών, καθώς το κόκκινο σηματάκι της ‘αγοράς’ είχε τοποθετηθεί δίπλα σε πολλά από τα έργα.

    Έπη Νικολακοπούλου, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Εσωτερικός Θρίαμβος» ΙΔΡΥΜΑ Michael Cacoyannis FOUNDATION
    Έπη Νικολακοπούλου, ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Εσωτερικός Θρίαμβος», Michael Cacoyannis FOUNDATION

     

    Η ίδια η καλλιτέχνης, μετά τις ομιλίες του Καλλιτεχνικού Επιμελητή της Έκθεσης Κωνσταντίνου Κασπίρη και της εκπροσώπου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους για να τους τονίσει πόσο συγκινήθηκε που όλοι οι φίλοι της την τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαρίστησε βέβαια στη συνέχεια έναν-έναν.

    Η κα. Ντίνα Κουκουλομάτη, η Έπη Νικολακοπούλου και η κα. Σίσσυ Παυλοπούλου

     

    Στα πηγαδάκια είδα πολλούς φιλότεχνους των δύο φύλων. Ανάμεσά τους την πρώην υπουργό κα. Αννα Διαμαντοπούλου με τον σύζυγό της, την πρώην βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή, την σύζυγο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κα. Β. Παυλοπούλου, την κα. Ιωάννα Ν. Βαρδινογιάννη, τον ασφαλιστή Νίκο Μακρόπουλο, την Ειρήνη Νταϊφά, την κα. Ίριδα Χαράμη, τον Πρόεδρο της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κουκουλομάτη και την σύζυγό του, τον κ. Άγγελο Φιλιππίδη, την κα. Κέτυ Φιλιππίδη, τον δημιουργό μόδας Λάσκαρη, τον κ. Χάρη Τσιμόγιαννη, την κα. Κίττυ Βερνίκου, τον κ. Σαχίνη, τον ζωγράφο Αχιλλέα Δρούγκα, τον Βασίλη Ζούλια με τον Περικλή Κονδυλάτο, την κα. Πόπη Πετζετάκη, την κα. Ειρήνη Βασιλοπούλου, τον ζωγράφο Γιάννη Αμοργιανό, την κυρία Παγώνη του οίκου Γραβατών, τον κ. Νίκο Χαρλαύτη, την κα. Γεωργία Ηλιοπούλου των παραγωγών Λάβρις, τον κ. Κωνσταντίνο Στεργιόπουλο και πολλούς άλλους που παρέμειναν μέχρι αργά.

    Η κυρία Πόπη Πετζετάκη με τον κ. Παντελή Βελισσαρόπουλο

     

    Ο κ. Γιάννης Σαχίνης με την κα. Ιωάννα Ν. Βαρδινογιάννη

     

    Καίτη και Άγγελος Φιλιππίδης
    Καίτη και Άγγελος Φιλιππίδης

     

    Ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης, η Έπη Νικολακοπούλου και ο ασφαλιστής Νίκος Μακρόπουλος

     

    Καίτη και Άγγελος Φιλιππίδης
    Η κα. Ειρήνη Βασιλοπούλου του Saint George Lycabetus με τον δημιουργό μόδας Λάσκαρη Βαλαβάνη

     

    Ο κ. Χάρης Τσιμόγιαννης με τη Βίκυ Παλαιολόγου

    Διαβάστε επίσης:

    Οι άγνωστοι μεγιστάνες που εκμεταλλεύτηκαν τη φυγή των πολυεθνικών από τη Ρωσία

    Αυτό θα είναι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης – Στο πρώην εργοστάσιο ΧΥΜΟΦΙΞ

    Αποχώρηση – βόμβα από τη Eurovision



    ΣΧΟΛΙΑ