• Bons Vivants

    Γιώργος Μαζωνάκης: Ναός κοσμημάτων με την Ιλεάνα Μακρή

    NA.OS Ιλεάνα Μακρή και Γιώργος Μαζωνάκης

    NA.OS Ιλεάνα Μακρή και Γιώργος Μαζωνάκης


    Ο γνωστός τοις πάσι (λαϊκός) μουσικός Γιώργος Μαζωνάκης συνεργάζεται με τη «λαίδη» της υψηλής κοσμηματοποιίας Ιλεάνα Μακρή. Πράγματι, η συνένωσή τους εμπνέει κάτι στο μυαλό από το αγαπημένο παραμύθι. Λανσάρουν από κοινού τη μάρκα κοσμημάτων με τίτλο NA.OS, που ελληνιστί διαβάζεται «ναός» και προκύπτει από τις τελευταίες συλλαβές των ονομάτων τους.

    Αλλά η Ιλεάνα Μακρή παραμένει γνωστή για το αλάθητο κριτήριό της. Πάνω από τριάντα χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων, όχι μόνο στις ελληνίδες αλλά και στο εξωτερικό. Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη. Εκεί όπου κάποτε, ως νεαρή ομορφιά και μορφωμένη κληρονόμος καλής οικογενείας, συμμετείχε στο διεθνές τζετ σετ.

    Στο ανεπανάληπτο Studio 54 με την Μπιάνκα Τζάγκερ και άλλους θρύλους -«κοσμικούς» διεθνούς βεληνεκούς, όχι απλώς εγχώριους.

    Ροκ ποτέ ήσυχα

    Με κουλτούρα που άφησε απόηχο σε όλες τις επόμενες γενιές. Ενώ ως σχεδιάστρια κοσμήματος επέβαλε (και στις δύο όχθεις του Ατλαντικού) το δικό της αισθητικό ιδίωμα. Τόσο που τα αναγνωρίσιμα σχέδιά της θεωρούνται συνώνυμα της πρωτότυπης φινέτσας. Ροκ, ποτέ κοινά και ήσυχα.

    Κάπως όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης στην δική του σκηνή. Ωριμάζοντας και αυτός δείχνει να παίζει το στιλ στα δάχτυλά του. Την αδυναμία του στη μόδα και την υψηλή αισθητική την έχει αποδείξει πολλάκις. Όχι μόνο εξυμνώντας στα δημοφιλή άσματά του τούς μεγάλους, διεθνείς οίκους μόδας αλλά και από τους ευφάνταστους συνδυασμούς του πάνω και κάτω από τη σκηνή, στη ζωή του. Ακόμη και στις ακρότητές του, υπήρχε κάτι συζητήσιμα ενδιαφέρον στις εμφανίσεις του.

    Σε δεύτερη ανάγνωση, το λαϊκό παιδί του Πειραιά και η εκλεπτυσμένη μεγαλοαστή με το ξεχωριστό τους ταλέντο συγκλίνουν σε πολλά σημεία.

    Η εναρκτήρια συλλογή NA.OS αντλεί έμπνευση από το σύμβολο CODA, που μουσικά σηματοδοτεί «το τέλος της επανάληψης» σε ένα μουσικό κομμάτι. «Με αυτό τον τρόπο αποτελεί την τέλεια μεταφορά για το αρμονικό κλείσιμο που επιδιώκει το NA.OS να εκφράσει», εξηγούν οι δημιουργοί.

    Σχεδιάστηκε στο ατελιέ της Ιλεάνας Μακρή στην Αθήνα. Τα σχέδια φιλοτεχνήθηκαν από ασήμι επιχρυσωμένα με χρυσό 18 καρατίων και ρόδιο, ενώ εμπλουτίζονται με μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες από σμάλτο. Συμβολικά στοιχεία και έντονη καλλιτεχνική έμπνευση συνυφαίνονται με ισορροπία στην συλλογή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή χαρακτηρίζεται από το άφυλο ύφος της (unisex), απευθύνονται εξίσου σε γυναίκες και άνδρες.

    Σε αυτά τα λεπτεπίλεπτα μπιζού η Ιλεάνα Μακρή και ο Γιώργος Μαζωνάκης πυκνώνουν ιστορίες όλο μυστήριο.

    Πληροφορίες

    Θα τα βρείτε στο κατάστημα ileana makri και online.

    Διαβάστε επίσης:

    Με πόσα ζαφείρια και διαμάντια σχεδιάζουν τη «δική» τους Ελλάδα η Zoe Cassavetes και η Ιλεάνα Μακρή;

    Σουζάνα Λασκαρίδη: eshop με σπιτικά αντικείμενα ντιζάιν

    Μαλβίνα Παναγιωτίδη: Υπερκόσμιες φωνές και όνειρα στο ΕΜΣΤ



    ΣΧΟΛΙΑ