• LIFE&STYLE

    Με πόσα ζαφείρια και διαμάντια σχεδιάζουν τη «δική» τους Ελλάδα η Zoe Cassavetes και η Ιλεάνα Μακρή;

    Zoe Cassavetes και Ιλεάνα Μακρή

    Zoe Cassavetes και Ιλεάνα Μακρή


    Είναι από αυτές τις συνέργειες, τις συνεργασίες, τις κολεκτίβες, που ακόμη κι αν ξέρεις ότι γίνονται για μία μόνο φορά, σου τραβάνε την περιέργεια αμέσως. Ειδικά όταν πρόκειται για δύο διεθνώς αναγνωρίσιμα ονόματα, -το καθένα στο είδος του-, στο εξωτερικό και η είδηση αναπαράγεται με εμμονικό ρυθμό στα διεθνή sites στον κόσμο της πολυτέλειας.

    Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή, που σχεδιάζει αληθινά κοσμήματα που μπορεί κανείς να βρει από την μεγαλύτερη online boutique, το Net-a-Porter, μέχρι το κέντρο της Αθήνας, το Τόκιο, και τον λαιμό της Uma Thurman, της Jennifer Lopez και της Heidi Klum, γνωρίστηκε με την σκηνοθέτη, κόρη του John Cassavetes και της Gena Rowlands, ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο στο Χόλιγουντ, για να σχεδιάσουν από κοινού μία μοναδική συλλογή κοσμημάτων για την Ελλάδα.

    Και μπορεί η Ιλεάνα Μακρή να βάζει την υπογραφή της σε σκουλαρίκια και δαχτυλίδια με σμαράγδια, διαμάντια και αμέθυστο, και η Zoe Cassavetes να δηλώνει σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός (σκηνοθέτησε την πρώτη σεζόν του «Emily in Paris»), όμως το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αποδεικνύει ότι δύο γυναίκες μαζί μπορούν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, απόλυτα σημερινό, κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. Κι ας είναι αφαιρετικό, ακόμη κι αν δεν κραυγάζει.

    Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων, για να δημιουργήσουν μέσα στην εποχή της πανδημίας, μία σειρά από κοσμήματα που θυμίζει Ελλάδα, μέσω Zoom. Διαπίστωσαν πόσα κοινά είχαν μέσα από την αγάπη τους για τα αληθινά κοσμήματα και την ελληνική ιστορία. Η Ζoe ή Ζωή, που έχει και ελληνικό όνομα, Ελληνίδα κατά το ήμισυ από την πλευρά του πατέρα της, του διάσημου σκηνοθέτη, John Cassavetes, μοιάζει να αγαπάει το παρελθόν, να στηρίζει τη δουλειά της, την οπτική της, οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται, με την κληρονομιά της.

    Zoe Cassavetes
    Zoe Cassavetes

    Και πώς μεταφράζεται αυτό σε ένα κόσμημα; Θα την δούμε να φοράει με ένα λευκό t-shirt το κολιέ με την ονομασία «Jerusalem Cross». Η ίδια λέει απλώς ότι μοιράστηκε την αγάπη της με τα κοσμήματα με την Ιλεάνα Μακρή, για να γιορτάσουν την ελληνική ιστορία. Για να προσθέσουν ζαφείρια και διαμάντια. Να παραδώσουν κυρίως δικά τους μαθήματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, δύναμης, ελπίδας, πίστης.

    Ιλεάνα Μακρή
    Ιλεάνα Μακρή

    Η λέξη Liberty έχει χαραχτεί σχεδόν παντού σαν υπενθύμιση. Και όλα τα κοσμήματα, τόσο τα κρεμαστά, όσο και τα δαχτυλίδια, ανοίγουν σα να αφήνουν να αποκαλυφθεί ένα μυστικό μόνο σε όποιον τα φοράει, σαν τα παλιά δαχτυλίδια με την κρυμμένη θήκη για το… δηλητήριο.

    Liberty

    Για την ιστορία, η Ιλεάνα Μακρή έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με τον Μarios Schwab, ο οποίος, έχει υπάρξει καλλιτεχνικός διευθυντής για τον οίκο Halston, όπως και με τις αδερφές Mary-Κate και Ashley Olsen για το brand The Row.

    Ιλεάνα Μακρή

    Η zozocass, όπως είναι το όνομα της Αμερικανίδας σκηνοθέτιδας στο Ιnstagram, διατηρεί ένα χαμηλών τόνων προφίλ, απόδειξη ότι ακόμη και η παρουσία της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι «πριβέ».

    Ποιο είναι το μόττο της; «Τime to get real» ή τώρα είναι η στιγμή για να είμαστε αληθινοί. Και να φοράμε Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιλεάνα Μακρή: στο Μπενάκη με τη Δήμητρα Κολοτούρα (Zeus & Δione)

    Τι σχεδιάζουν ο Βασίλης Ζούλιας, η Patricia Field και η Emily στο Παρίσι;

    Ο Μπόμπιρας, η Σίλια Κριθαριώτη, η Khloe Kardashian κι ο Alain Delon



    ΣΧΟΛΙΑ