• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ξενοδοχειακή αλυσίδα της Τουρκίας ετοιμάζει ομόλογο – Αύξηση των κρατήσεων

    • Bloomberg


    Η αλυσίδα Marti Hotels & Marinas της Τουρκίας ενδέχεται να εκδώσει μετατρέψιμα ομόλογα για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της και διαβλέπει αύξηση των προοπτικών για τον τουρισμό το επόμενο έτος, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας αρχίζει να εξασθενεί.

    «Μπορούμε να πουλήσουμε μετατρέψιμα ομόλογα διάρκειας πέντε έως επτά ετών προς το τέλος του έτους, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Emre Narin. «Αυτό θα μπορούσε να μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τη θέση της Marti στις αγορές». Εναλλακτικά, η εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να αυξήσει το κεφάλαιο της μέσω έκδοσης δικαιωμάτων.

    Η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας στηρίζει τις ελπίδες της στην επιτάχυνση των εμβολιασμών, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται πριν από το καλοκαίρι. Ο συνολικός αριθμός εμβολιασμών ανήλθε σε 16,3 εκατομμύρια την Παρασκευή, στη χώρα των 84 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο, τα ημερήσια κρούσματα έφτασαν τα 40.806, που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη μετά τη Γαλλία.

    Τα έσοδα από τον τουρισμό, που αποτελούν βασικό στοιχείο για τη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, μειώθηκαν κατά 65% στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Η κυβέρνηση σκοπεύει να τα διπλασιάσει φέτος.

    Σύμφωνα με τον Narin, υπάρχει “μια αυξημένη εισροή κρατήσεων” από τη Ρωσία. Ο ίδιος αναμένει επισκέπτες από τη Δυτική Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία που θέλουν να πάνε στη χώρα από τον Ιούνιο. “Η τουριστική περίοδος μπορεί να επεκταθεί μέχρι το Νοέμβριο αυτή τη χρονιά”, εκτίμησε, προβλέποντας επιστροφή στα προ της πανδημίας επίπεδα το 2023.

    Τα μετατρέψιμα ομόλογα, τα οποία πραγματοποιούν πληρωμές τόκων σταθερού εισοδήματος αλλά μπορούν επίσης να μετατραπούν σε μετοχές, είναι σπάνια στην Τουρκία. Τα ξενοδοχεία REIT Akfen μετέτρεψαν ένα ομόλογο που εξέδωσαν το 2018 σε μετοχές στα τέλη του περασμένου έτους. Η εταιρεία κατασκευής πολυεστέρα, Sasa, έλαβε έγκριση για την πώληση μετατρέψιμων ομολόγων, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα.

    Η Marti Hotels και η μονάδα της Marti REIT, αμφότερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης , αναδιάρθρωσαν χρέος περίπου 128 εκατομμυρίων δολαρίων στην Denizbank τον Μάρτιο, επιτυγχάνοντας μια περίοδο χάριτος δύο ετών που ο Narin πιστεύει ότι θα επιτρέψει στον όμιλο να ανακάμψει από το πλήγμα που δέχθηκε λόγω της πανδημίας.

    Η μετοχή της Marti έχει αυξηθεί κατά 10% φέτος, έναντι κερδών 29% του τουριστικού δείκτη του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Τουρκία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, ξεπέρασαν τις 40.000

    Στα κρυπτονομίσματα στρέφονται οι Τούρκοι μετά τη νέα βουτιά της λίρας

    Τουρκία: Από τη Morgan Stanley ο νέος υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ