• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βitcoin: Σε νέα ιστορικά υψηλά, κοντά στα 50.000 δολάρια – Αυξάνεται η αποδοχή του κρυπτονομίσματος

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Το Βitcoin κατέγραψε ένα ακόμη ρεκόρ, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στα 50.000 δολάρια.

    Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου συνεχίζει το ξέφρενο ανοδικό ράλι, ενώ νωρίτερα σήμερα σημείωσε άνοδο 3,6% φτάνοντας μέχρι τα 49.913 δολάρια.

    Ο πενταπλασιασμός της τιμής του ψηφιακού νομίσματος κατά το προηγούμενο έτος, εν μέσω αρκετών διακυμάνσεων, ξεπέρασε τις αποδόσεις των παραδοσιακών επενδυτικών προϊόντων, όπως οι μετοχές, ο χρυσός και τα εμπορεύματα.

    Η άνοδος του Bitcoin ενισχύθηκε από τη διεύρυνση της αποδοχής του, κυρίως μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε αυτό.

    Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με το αν το ψηφιακό νόμισμα έχει εγγενή αξία συνεχίζεται, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να καταγράψουν μεγάλες απώλειες, επειδή τα κρυπτονομίσματα παραμένουν εξαιρετικά κερδοσκοπικά.

    «Η μεταβλητότητα του Bitcoin είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα και να παραμείνει έντονη έως ότου σταθεροποιηθεί γύρω από το επόμενο επίπεδο», δήλωσε ο Mike McGlone, αναλυτής εμπορευμάτων της Bloomberg Intelligence, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα 100.000 δολάρια μπορεί να είναι μακροπρόθεσμος στόχος.

    Bitcoin scales fresh peak, knocks on door of $50,000

    Μία σειρά ανακοινώσεων που έγιναν πρόσφατα αποδεικνύουν ότι το Bitcoin αρχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προσοχή των θεσμικών επενδυτών αλλά και των εταιρειών.

    Για παράδειγμα, μία επενδυτική μονάδα της Morgan Stanley εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στο νόμισμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Στον Καναδά, αξιωματούχοι ενέκριναν το πρώτο ETF σε Bitcoin της Βόρειας Αμερικής

    Η BNY Mellon δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα που αναπτύσσει μια πλατφόρμα φύλαξης και διαχείρισης παραδοσιακών και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η Mastercard  σχεδιάζει να επιτρέψει στους κατόχους καρτών να πραγματοποιούν συναλλαγές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της.

    Τα ψηφιακά tokens είχαν ήδη τραβήξει την προσοχή των ισχυρών διαχειριστών hedge fund, συμπεριλαμβανομένων των Alan Howard και Paul Tudor Jones.

    Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το Bitcoin είναι ένα είδος ψηφιακού χρυσού που παρέχει ένα απόθεμα αξίας καθώς και μια αντιστάθμιση κινδύνων. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι έχει σχεδιαστεί για να έχει σταθερή προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων.

    “Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Bitcoin δεν κινείται ποτέ σε ευθεία γραμμή”, δήλωσε ο Antoni Trenchev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Nexo στο Λονδίνο, μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες κρυπτονομισμάτων. «Η βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αγοράς “ταύρων” και οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν αναλόγως.»

    Στον χορό των κρυπτονομισμάτων και η Mastercard

    JP Morgan: Τώρα τους «αρέσει» το Bitcoin

    Ο δήμαρχος του Μαϊάμι θέλει να πληρώνει τους εργαζόμενους και να εισπράττει φόρους σε Bitcoin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ