• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Toshiba: Εξετάζει το ενδεχόμενο διάσπασης της σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες

    • Bloomberg
    Toshiba: Εξετάζει το ενδεχόμενο διάσπασης της σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες, για να ενισχύσει την αξία της


    Η Toshiba δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο διάσπασης της, ως μία από τις στρατηγικές επιλογές της για την ενίσχυση της αξίας των μετόχων.

    Ο ειδησεογραφικός οργανισμός Nikkei ανέφερε ότι ο ιαπωνικός όμιλος πρόκειται να χωριστεί σε τρεις εταιρείες για να επικεντρωθεί στις υποδομές, τις συσκευές και τη μνήμη ημιαγωγών, από το 2023.

    «Η Toshiba βρίσκεται στη διαδικασία διαμόρφωσης του επόμενου μεσοπρόθεσμου σχεδίου της για την ενίσχυση της εταιρικής της αξίας και η διάσπαση της εταιρείας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι μια πιθανή στρατηγική επιλογή», ​​δήλωσε εκπρόσωπος της Toshiba στο Bloomberg ως απάντηση στο άρθρο του Nikkei.

    «Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις από την Toshiba μέχρι σήμερα. Η εταιρεία θα προβεί σε ανακοίνωση εάν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που απαιτείται να δημοσιοποιηθεί».

    Και οι τρεις εταιρείες που θα δημιουργηθούν αναμένεται να εισαχθούν κάποια στιγμή στο χρηματιστήριο, ανέφερε ο Nikkei. Η κίνηση θα ενισχύσει την αξία των μετόχων δημιουργώντας ανεξάρτητες εταιρείες με διαφορετικές δομές κερδών και στρατηγικές ανάπτυξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Η Toshiba αντιμετωπίζει προβλήματα με τους μετόχους της σχετικά την επιλογή της καλύτερης κατεύθυνσης για την εταιρεία και το κατά πόσον θα πρέπει να επιδιώξει την ιδιωτικοποίηση της.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, επήλθε ανατροπή στην ηγεσία του ομίλου, μετά από την απόφαση των μετόχων να ψηφίσουν υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Osamu Nagayama.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ