• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    To βασιλικό Crown Estate του Λονδίνου εναντίον του Έλον Μασκ για απλήρωτα ενοίκια

    • Bloomberg
    Ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk

    Elon Musk


    Δύσκολα θα περίμενε κανείς ότι μία από τις επιχειρήσεις ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου δεν θα πλήρωνε το ενοίκιο. Ο Έλον Μασκ, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση, και το Twitter που εξαγόρασε πρόσφατα μετράει τη δεύτερη μήνυσή του για χρέη.

    Τα πρώτα απλήρωτα ενοίκια εντοπίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο και τώρα η Crown Estate του Λονδίνου μηνύει την Twitter για τον ίδιο λόγο.

    Η Crown Estate είναι μια εταιρεία που διαχειρίζεται μια σειρά περιουσιακά στοιχεία από καταστήματα μέχρι γραφεία στην Βρετανία και ανήκει στον Βρετανό μονάρχη. Όπως αναφέρει στον ιστότοπό της, «πρόκειται για μία συλλογή από κομμάτια γης που αποτελούν δημόσια περιουσία του μονάρχη. Δεν είναι ούτε κρατική ιδιοκτησία, ούτε μέρος ιδιωτικής περιουσίας».

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Crown Estate δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά με την αγωγή, απλά επιβεβαίωσε το γεγονός για την αγωγή και τα απλήρωτα ενοίκια των εγκαταστάσεων στο Λονδίνο στο West End.

    Τα χρέη στο Σαν Φρανσίσκο

    Πάνω από 6 εκατ. δολάρια είναι το χρέος της Twitter στην εταιρεία Sri Nine Market Square LLC που μισθώνει τα γραφεία της στην οδό 1355 Market Street. Ειδικότερα η εταιρεία ενός από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει πληρωθεί για το ενοίκιο 3,36 εκατ. δολαρίων για τον μήνα Δεκέμβριο και 3,42 εκατ. δολαρίων για τον μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί στο κρατικό δικαστήριο της Καλιφόρνια.

    Και δεν είναι τα μόνα χρέη της εταιρείας που έχει κληρονομήσει ο Έλον Μασκ από την εξαγορά του. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Μασκ αντιμετωπίζει χρέη ύψους 12,5 δις. δολαρίων, γι’ αυτό το λόγο με το που πήρε στα χέρια του το Twitter, έσπευσε να κόψει στο μισό τα έξοδα. Απέλυσε σχεδόν το 50% του προσωπικού, αρνήθηκε να πληρώσει κάποιους εκκρεμείς λογαριασμούς ενώ έχει καθυστερήσει ενοίκια σε όλο τον κόσμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: Κέρδισε 11 δισ. δολ. σε δύο ημέρες εν μέσω της δίκης για την Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ