• Business

    Elon Musk: Κέρδισε 11 δισ. δολ. σε δύο ημέρες εν μέσω της δίκης για την Tesla

    • NewsRoom
    Elon Musk της Tesla

    Elon Musk


    Η καθαρή περιουσία του Elon Musk εκτοξεύτηκε για άλλη μια φορά – σχεδόν κατά 11 δισεκατομμύρια δολάρια – παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση μιας σκληρής δικαστικής μάχης σχετικά με τα δύο περιβόητα tweets του 2018 περί ιδιωτικοποίησης της Tesla.

    Ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αυτή την εβδομάδα, αφού οι επενδυτές της Tesla προχώρησαν σε ομαδική αγωγή ισχυριζόμενοι ότι ο Musk τους παραπλάνησε όταν υποστήριξε μέσω Twitter ότι «εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ιδιωτική την Tesla με τιμή 420 δολάρια. Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

    Ο Musk κατέθεσε για πρώτη φορά την Παρασκευή – και σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έκτοτε η περιουσία του εκτοξεύτηκε στα 145,2 δισεκατομμύρια δολάρια σημειώνοντας άλμα περίπου 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων – που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη διήμερη αύξηση από τον Νοέμβριο.

    Ωστόσο, δεν είναι όλα τα νέα καλά για τον ιδιοκτήτη του Twitter, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έχασε ποτέ 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία.

    Ο Μusk υποστήριξε ότι το tweet του για «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» δεν ήταν αστείο και ότι εκείνη την εποχή πίστευε ότι η συμφωνία που είχε με τους Σαουδάραβες ήταν σίγουρη.

    «Πίστευα ότι θα προχωρήσουν στη συμφωνία», είπε ο Musk κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμφωνα με το CNN.

    Πρόσθεσε ότι o επικεφαλής του fund της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίηση της Tesla, με τον καιρό  «φάνηκε να κάνει πίσω».

    Ανεξάρτητα από αυτό, είπε ότι ακόμη και χωρίς το fund ο ίδιος είχε αρκετά μεγάλη περιουσία για να κάνει ιδιωτική την Tesla εάν χρειαζόταν, ενώ είχε και την επιλογή να χρησιμοποιήσει τις μετοχές του στην άλλη εταιρεία του, την SpaceX.

    Ο Μusk ισχυρίστηκε επίσης ότι αποφάσισε να μοιραστεί τα tweets καθώς ανησυχούσε ότι σύντομα θα διαρρεύσουν λεπτομέρειες στον τύπο.

    Επέμεινε επίσης ότι το συγκεκριμένο ποσό των 420 δολαρίων δεν ήταν αστείο και ότι αντιπροσώπευε περίπου 20% premium στην τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Oι billionaires που θέλουν να ξεχάσουν το 2022

    Γκρεγκ Μπρόκμαν: Ποιος είναι ο ιδρυτής της αγαπημένης start-up της Silicon Valley με επενδυτές τον Έλον Μασκ και την Microsoft



    ΣΧΟΛΙΑ