• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Θρίλερ στη Wall Street: Άλλαξαν χέρια μέσω πακέτων μετοχές αξίας άνω των $10,5 δισ. – Φήμες ότι ξεπουλά Hedge Fund ή Family Office

    • Bloomberg


    Στη ρευστοποίηση μετοχών αξίας 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πακέτων προχώρησε την Παρασκευή η Goldman Sachs Group, στο πλαίσιο μαζικών ρευστοποιήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 35 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση εταιρειών που περιλαμβάνουν από κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς μέχρι αμερικανικούς ομίλους μέσων ενημέρωσης.

    Η τράπεζα της Wall Street πούλησε μετοχές αξίας 6,6 δισ. δολαρίων της Baidu, της Tencent Music Entertainment Group και της Vipshop Holdings πριν ανοίξει η αγορά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με email που είχε ως αποδέκτη τους πελάτες της και είδε το Bloomberg News.

    Σύμφωνα με το ίδιο email, μετά την κίνηση αυτή ακολούθησε η πώληση μετοχών αξίας 3,9 δισ. δολαρίων των ViacomCBS, Discovery, Farfetch, iQiyi και GSX Techedu.

    Πακέτα και μέσω της Morgan Stanley

    Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, υπήρξαν όμως κι άλλες συναλλαγές τις οποίες φέρεται να διαχειρίστηκε η Morgan Stanley για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων μετόχων, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι προς το παρόν. Ορισμένες μάλιστα από αυτές ξεπερνούσαν το 1 δισ. δολάρια σε μεμονωμένες εταιρείες, σύμφωνα με υπολογισμούς βάσει στοιχείων του Bloomberg.

    Σύσσωμη η Wall Street προσπαθεί τώρα να μαντέψει την ταυτότητα του μυστηριώδους πωλητή ή των μυστηριωδών πωλητών. Η ρευστοποίηση πυροδότησε διακυμάνσεις σε όλες τις μετοχές που εμπλέκονταν στις μεγάλες αυτές συναλλαγές, προκαλώντας αναστάτωση στη χρηματιστηριακή κοινότητα και βάζοντας φωτιά στα σενάρια ότι κάποιο hedge fund ή family office αντιμετωπίζει προβλήματα και αναγκάστηκε να πουλήσει.

    Αρκετές μεγάλες επενδυτικές τράπεζες με δεσμούς με το hedge fund Archegos Capital Management LLC ρευστοποίησαν συμμετοχές, συμβάλλοντας στην υποχώρηση των τιμών των μετοχών της ViacomCBS και της Discovery, ανέφερε το IPO Edge, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Το CNBC ανέφερε ότι οι αναγκαστικές πωλήσεις από το Archegos σχετίζονταν πιθανότατα με margin calls σε βαριά μοχλευμένες θέσεις. Το Archegos βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Μπιλ Χουάνγκ (Bill Hwang), πρώην προστατευόμενου του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου hedge fund manager Τζούλιαν Ρόμπερτσον και αναλυτή της Tiger Management.

    Σιγή ιχθύος

    Η εκπρόσωπος της Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος της Morgan Stanley αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την είδηση. Το ίδιο και άτομο στο οποίο απευθύνθηκε το Bloomberg στα γραφεία της Archegos στη Νέα Υόρκη. Όσο για τον ίδιο τον Χουάνγκ, δεν απάντησε ποτέ στο email που του εστάλη προκειμένου να κάνει κάποιο σχόλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ