• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Rolex: Νέες αυξήσεις τιμών έως και 3%-Πόσο κοστίζει πλέον ένα Daytona

    • Bloomberg


    H κορυφαία ελβετική μάρκα πολυτελών ρολογιών Rolex αύξησε κατά μέσο όρο 2,5% τις τιμές της σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

    Σύμφωνα με αναλυτές της Barclays, οι οποίοι παρακολουθούν τα δεδομένα από τις τιμές και στις δύο αγορές, οι τιμές σε ρολόγια Rolex αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 2,6% στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατά 2,2% στις ΗΠΑ.

    Οι τιμές στα δημοφιλή μοντέλα

    Οι νέες αυξήσεις στις τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1% και 2,90%.

    Οι τιμές στα Rolex ύστερα από τις νέες αυξήσεις

    Σημειώνεται ότι η Rolex παραδοσιακά αυξάνει τις τιμές στα πολυτελή ρολόγια της μία φορά τον χρόνο, συνήθως τον Ιανουαρίου. Το 2022, εν μέσω ενός εκτοξευόμενου πληθωρισμού προχώρησε σε δύο αυξήσεις, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

    Και σε αυτή την αύξηση, ο ελβετικός κολοσσός προσβλέπει στο να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους, χωρίς να βλάψει την ζήτηση.

    Σύμφωνα με την Barclays, από την αύξηση των τιμών θα επωφεληθούν οι λιανοπωλητές όπως η Watches of Switzerland Group Plc, ο μεγαλύτερος αντιπρόσωπος Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Δύο αυξήσεις τιμών μέσα στο 2022

    «Οι επενδυτές είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις αυξήσεις τιμών, καθώς πρόκειται για ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ελκυστικής βιομηχανίας. Θεωρούμε –και είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό για τη συγκεκριμένη βιομηχανία- ότι η νέα αύξηση δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις πωλήσεις των πολυτελών ρολογιών.  αλλά είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτό να συνεχίζεται δεδομένου ότι πιστεύουμε ότι δεν θα έχει αισθητή επίδραση στους όγκους», δήλωσαν οι αναλυτές της Barclays, Richard Taylor και Pallav Mittal. σημείωση προς τους πελάτες.

    Μέσα στο 2022, η Rolex προχώρησε στην πρώτη αύξηση τιμών τον περασμένο Ιανουάριο κατά 3,5% στις περισσότερες αγορές. Στη συνέχεια και υπό τις πιέσεις λόγων της ιστορικής βουτιάς που σημείωσε η στερλίνα προχώρησε και σε νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο του 2022, κατά 5% στην Βρετανία. Στη συνέχεια προχώρησε σε αντίστοιχη αύξηση και στις αγορές της υπόλοιπης Ευρώπης τον Νοέμβριο του 2022.

    Με τις δύο προηγούμενες αυξήσεις στην περίπτωση των σπορ μοντέλων από χάλυβα, η αύξηση στις τιμές εκτοξεύτηκε στο 10%.

    Διαβάστε επίσης:

    Από Lamborghini μέχρι Rolex: Οδηγός αγορών για τους Bitcoiners



    ΣΧΟΛΙΑ