• Cryptocurrencies

    Από Lamborghini μέχρι Rolex: Οδηγός αγορών για τους Bitcoiners

    • NewsRoom


    Μπορεί τα crypto να περνάνε μία δύσκολη χρονιά, όμως οι κάτοχοί τους συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη δυνατότητα πληρωμής σε σειρά πολυτελών αγαθών.

    Και σύμφωνα με τους μεγάλους παίκτες στην αγορά των crypto, αρκετοί κάτοχοι, κυρίως Bitcoin, το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές, αναζητούν διαρκώς ευκαιρίες για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων όπως η αγαπημένη τους Lamborghini ή ρολογιών Rolex.

    Ανεβαίνει η αγορά παρά τον «χειμώνα» των crypto

    Τα πιο δημοφιλή, μεταξύ των κατόχων crypto είναι τα αυτοκίνητα υψηλής τεχνολογίας. Είτε επιθυμούν να ξεφορτωθούν το ψηφιακό νόμισμα είτε θεωρούν ότι θα βρουν μια καλύτερη ευκαιρία στις συναλλαγές τους με crypto, σύμφωνα με την BitPay, μία εταιρεία που παρέχει την τεχνογνωσία για διεύρυνση των δυνατοτήτων των συναλλαγών με Bitcoin, τα είδη πολυτελείας είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέρη για αγορές κρυπτογράφησης.

    «Παρά την αβέβαιη οικονομία και την πτώση της τιμής του Βitcoin κατά 65%, έχουμε δει μια αρκετά σημαντική αύξηση στα πρότυπα δαπανών για είδη πολυτελείας υψηλών τιμών», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής του BitPay, Jagruti Solanki στην PYMNTS τον Αύγουστο.

    Η PYMNTS είναι εταιρεία δεδομένων στον χώρο της καινοτομίας στις πληρωμές.

    Στην τελευταία έρευνα για τη χρήση κρυπτογράφησης από καταναλωτές λίγο μετά τη κατάρρευση κολοσσών της βιομηχανίας το περασμένο καλοκαίρι, καταγράφεται ότι το 28% των καταναλωτών είχε θετική άποψη για την κρυπτογράφηση ως μέθοδο πληρωμής.

    Οι καταναλωτές υψηλού εισοδήματος συμφωνούν σε ποσοστό 32%, ενώ οι millenials που είναι ακόμα πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία της κρυπτογράφησης, συμφωνούν σε ποσοστό 48%.

    Πολυτελή αμάξια

    Στην Αγγλία ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους, το autocoincars, προσφέρει μεταχειρισμένα πολυτελή αυτοκίνητα έναντι Bitcoin.

    Από Porsche μέχρι Aston Martin και Lamborghini, ποικίλλουν οι τιμές για τα πολυτελή οχήματα που ξεκινούν από 30.000 λίρες έως και 250.000 λίρες.

    Τα πολυτελή αυτοκίνητα σε τιμές Bitcoin

    Αντίστοιχα και στις ΗΠΑ υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής μέσω Bitcoin, σε μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο για το δημοφιλές νόμισμα, καθώς η αξία του έχει καταρρεύσει στα 16.800 δολάρια, από 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021.

    Οι Lamborghini αποτελούν το αγαπημένο μοντέλο των Bitcoiners, με αρκετούς αντιπροσώπους να έχουν προσφέρει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο τη δυνατότητα πληρωμής με το αγαπημένο ψηφιακό νόμισμα.

    Ο «χειμώνας» των crypto βέβαια έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες να αναστείλουν αυτή τη δυνατότητα ή να φρενάρουν τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε αυτή τη δυνατότητα πληρωμής.

    Πάντως, αν κάποιος θέλει να αγοράσει Tesla, ο Έλον Μασκ έχει δώσει τη δυνατότητα συναλλαγής όχι μόνο με Bitcoin αλλά και με Dodgecoin.

    Φέτος, η Motorenn, μια startup ηλεκτρονικού εμπορίου αυτοκινήτων που ασχολείται με πολυτελή και premium μεταχειρισμένα οχήματα, άρχισε επίσης να δέχεται κρυπτονομίσματα, για άλλη μια φορά με τη βοήθεια του BitPay. Όπως ανέφερε η PYMNTS, η κίνηση ήταν μια απάντηση στα αιτήματα των πελατών και στην επιθυμία του λιανοπωλητή να απλοποιήσει όλες τις πτυχές της συναλλαγής.

    Τα αγαπημένα Rolex

    Εκτός από αμάξια, οι κάτοχοι Bitcoin λατρεύουν και τα πολυτελή ρολόγια. Η απόκτηση των παραδοσιακών «τροπαίων» όπως Rolex και Patek Philippe, θεωρείται για πολλούς μία αναβάθμιση του status τους, η οποία ταίριαζε τέλεια δίπλα στη νέα τους Lamborghini.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά το φιάσκο του TerraUSD, που οδήγησε στη κατάρρευση μεγάλων χρηματιστηρίων crypto και mega funds, η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών και πολυτελών αμαξιών εμφάνισε σημαντική άνοδο στη προσφορά.

    Το πρώτο ψηφιακό κατάστημα πώλησης πολυτελών ρολογιών μόνο με κρυπτονομίσματα είναι το bitdials.eu.

    Ξεκίνησε με πώληση πολυτελών ρολογιών, όπως τα αγαπημένα Rolex Daytona και πλέον έχει επεκταθεί στην πώληση κοσμημάτων και πανάκριβων ποτών.

    Οι λάτρεις του εκλεκτού ουίσκι μπορούν να βρουν στο σάιτ το διάσημο The Macallan 52 ετών στην τιμή των 7 Bitcoin ή αλλιώς στα 110.000 ευρώ περίπου.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Binance.us εξαγοράζει έναντι 1 δισ. δολαρίων τα assets της πτωχευμένης Voyager



    ΣΧΟΛΙΑ