• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Richard Branson: Θα ταξιδέψει στο διάστημα στις 11 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν από τον Jeff Bezos

    • Bloomberg
    Richard Branson

    Richard Branson


    Ο Richard Branson σχεδιάζει να πετάξει στο διάστημα στις 11 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν από το αντίστοιχο προγραμματισμένο ταξίδι του άλλου γνωστούς δισεκατομμυριούχου, Jeff Bezos.

    Το διαστημόπλοιο VSS Unity θα μεταφέρει επίσης τρεις υπαλλήλους της Virgin Galactic και δύο πιλότους, από την τοποθεσία εκτόξευσης στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

    Ο Bezos σχεδιάζει το δικό του ταξίδι στο διάστημα στις 20 Ιουλίου, από το Δυτικό Τέξας, με έναν πύραυλο που κατασκευάστηκε από την Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon.com.

    Η πτήση του Branson θα εκπληρώσει έναν μακροχρόνιο στόχο του μεγιστάνα του Ηνωμένου Βασιλείου και της εταιρείας του Virgin Galactic, την οποία ίδρυσε το 2004.

    Η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάλυση δεδομένων από την τελευταία δοκιμαστική πτήση της στις 22 Μαΐου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν έτοιμη να αξιολογήσει την εμπειρία, δήλωσε ο CEO της, Michael Colglazier. Ο Branson επέλεξε σε ποια από τις δύο προγραμματισμένες για αυτό το καλοκαίρι πτήσεις, θα προτιμούσε να συμμετάσχει.

    “Είμαστε έτοιμοι”, είπε ο Colglazier σε συνέντευξή του. «Δεν υπάρχει κανένας διαστημικός αγώνας ή  ‘Ποιος πηγαίνει πρώτος;’ σε όλο αυτό. Κάνουμε τις δοκιμαστικές πτήσεις μας και όταν είμαστε έτοιμοι θα πετάξουμε”.

    Πτήσεις για πελάτες το 2022

    Ο Branson θα αξιολογήσει την «εμπειρία του ιδιώτη αστροναύτη», δήλωσε η Virgin Galactic, καθώς ετοιμάζεται να προσφέρει πτήσεις σε πελάτες το 2022. Το ταξίδι αυτό το μήνα θα είναι παρόμοιο με τη δοκιμαστική πτήση του Μαΐου, στην οποία το Unity πέταξε σε υψόμετρο άνω των 55 μιλίων (89 χιλιόμετρα).

    «Μετά από περισσότερα από 16 χρόνια έρευνας και δοκιμών, η Virgin Galactic είναι πρωτοπόρος μιας νέας εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας, η οποία είναι έτοιμη να ανοίξει στην ανθρωπότητα το δρόμο για το διάστημα και να αλλάξει τον κόσμο για τα καλά», δήλωσε ο Branson.

     

    Η μετοχή της Virgin Galactic αυξήθηκε κατά 34% στα 57,80 δολάρια στην προσυνεδρίαση, στη Νέα Υόρκη. Η πτήση ανακοινώθηκε μετά το κλείσιμο των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ την Πέμπτη.

    Το ταξίδι θα αποτελέσει την τέταρτη πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα με μέλη πληρώματος. Μαζί με τον Branson θα βρίσκεται η Beth Moses, η επικεφαλής εκπαιδεύτρια αστροναυτών της εταιρείας, ο Colin Bennett, μηχανικός και η Sirisha Bandla, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων.

    Τα στελέχη της Virgin Galactic δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις πωλήσεις εισιτηρίων μετά τις δύο δοκιμαστικές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι. Η εταιρεία ανέστειλε τις πωλήσεις μετά τη συντριβή του διαστημικού σκάφους της το 2014, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα πιλότος.

    Μετά το προγραμματισμένο ταξίδι της 11ης Ιουλίου, ο Branson είπε σε μια ανάρτηση στο blog του ότι «θα ανακοινώσει κάτι πολύ συναρπαστικό για να δώσει σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες».

    Η Virgin Galactic σκοπεύει να ξεκινήσει την παροχή εμπορικών υπηρεσιών μέσα στο επόμενο έτος.

    Διαβάστε ακόμα:

    Jeff Bezos: Ο δισεκατομμυριούχος θα ταξιδέψει τον άλλο μήνα στο διάστημα, με την εταιρεία του Blue Origin

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ