• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Jeff Bezos: Ο δισεκατομμυριούχος θα ταξιδέψει τον άλλο μήνα στο διάστημα, με την εταιρεία του Blue Origin

    • Bloomberg

    Jeff Bezos


    Ο Jeff Bezos δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο διάστημα όταν η εταιρεία του, Blue Origin, πραγματοποιήσει την πρώτη αποστολή μεταφοράς επιβατών τον επόμενο μήνα.

    Ο 57χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος σχεδιάζει να ταξιδέψει μαζί με τον αδερφό του, Μark, έκανε την ανακοίνωση σε ανάρτηση του στο Instagram τη Δευτέρα. Η εκτόξευση έχει οριστεί για τις 20 Ιουλίου, περίπου δύο εβδομάδες αφότου θα έχει παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon.com.

    Amazon Chief Executive Officer Jeff Bezos Introduces The Blue Origin New Shepard System

    «Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Bezos στην ανάρτηση. «Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερο μου φίλο”.

    Η Blue Origin είναι μία από τις πολλές εταιρείες διαστημικού τουρισμού υψηλού προφίλ, που υποστηρίζονται από πλούσιους επιχειρηματίες, μαζί με την Space Exploration Technologies του Elon Musk και την Virgin Galactic Holdings του Richard Branson. Όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ταξίδια για πελάτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeff Bezos (@jeffbezos)

    Η Blue Origin δημοπρατεί μια θέση στον πύραυλο της, New Shepard, για την πτήση της 20ης Ιουλίου, ένα ταξίδι 11 λεπτών στο υποτροχιακό διάστημα, που θα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 100 χιλιομέτρων (62 μίλια). Αυτή η θέση θα είναι η μόνη διαθέσιμη για αγορά κατά την πτήση και τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα της Blue Origin, το Club for the Future, το οποίο προωθεί την εκπαίδευση μαθηματικών και φυσικών επιστημών.

    Η υψηλότερη προσφορά ανήλθε στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Η υποβολή προσφορών θα λήξει στις 12 Ιουνίου με μια ζωντανή διαδικτυακή δημοπρασία.

    Η εταιρεία δήλωσε στο παρελθόν ότι οι πελάτες θα έχουν μια τετραήμερη εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων τριών ημερών εκπαίδευσης στο χώρο εκτόξευσης της εταιρείας κοντά στο Van Horn του Τέξας. Η Blue Origin έχει χτίσει καταλύματα, συμπεριλαμβανομένης μιας καφετέριας.

    Ο Branson, 70 ετών, σχεδιάζει επίσης να πετάξει στο υποτροχιακό διάστημα με πτήση της Virgin Galactic, ίσως εντός του καλοκαιριού. Το χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένης εκτόξευσης θεωρείται αμφίβολο, μετά από αρκετές αποτυχημένες δοκιμές, ωστόσο, βρίσκεται σε καλό δρόμο από τον περασμένο μήνα μετά από μία επιτυχημένης πτήση στο διάσημα, με δύο πιλότους.

    Ο Bezos σκοπεύει να παραδώσει τα ηνία του CEO της Amazon στον Andy Jassy, στις 5 Ιουλίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ