• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς η βουτιά της στερλίνας φέρνει εκπτώσεις στα πολυτελή Rolex


    Οι Αμερικανοί τουρίστες που επισκέπτονται τη Βρετανία έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τα αγαπημένα τους Rolex σε εκπτώσεις που φτάνουν ακόμα και το 19%. Κι αυτό γιατί, η κατάρρευση της στερλίνας σε ιστορικά χαμηλά, κάνει τις συναλλαγές, για όσους αγοράζουν με το ισχυρό δολάριο, πολύ φθηνότερες.

    Για παράδειγμα, ένα Rolex GMT-Master II που πωλείται για 11.289 δολάρια στις ΗΠΑ μπορεί να αγοραστεί για 9.293 δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια έκπτωση 18%, σύμφωνα με το WatchPro.

    Αντίστοιχα, ένα μοντέλο Datejust διαμέτρου 41 mm μπορεί να αγοραστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για 7.088 δολάρια, έκπτωση 19% σε σύγκριση με το λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ.

    Αν και η Rolex αύξησε κατά 5% τις τιμές των πολυτελών ρολογιών, ώστε να αποφύγει «τις εκπτώσεις» λόγω συναλλάγματος, η παρατεταμένη βύθιση της λίρας, σε ιστορικά χαμηλά, ουσιαστικά ακύρωσε οποιαδήποτε αύξηση των τιμών.

    Πώς η βύθιση της λίρας έφερε εκπτώσεις για τους Αμερικανούς

    Βέβαια, η αποδυναμωμένη βρετανική λίρα, έναντι του δολαρίου δεν μπορεί να επηρεάσει σε ευρεία κλίμακα τις πωλήσεις των Rolex.

    Η ζήτηση για μερικά από τα πιο πολυπόθητα μοντέλα έχει οδηγήσει πολλούς πελάτες να βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μήνες ή και για χρόνια, μέχρι να αποκτήσουν το πολυτελές ρολόι των ονείρων τους.

    Η Rolex είναι η πιο δημοφιλής ελβετική μάρκα πολυτελών ρολογιών, με μερίδιο αγοράς κοντά στο 29% και ετήσιες πωλήσεις περίπου 8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (8,2 δισεκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία με έδρα τη Γενεύη παράγει περίπου 1 εκατομμύριο ρολόγια το χρόνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Το πολυτελές superyacht της Ritz-Carlton είναι έτοιμο για την πρώτη του κρουαζιέρα (φωτογραφίες)

     



    ΣΧΟΛΙΑ