• Ναυτιλία

    Το πολυτελές superyacht της Ritz-Carlton είναι έτοιμο για την πρώτη του κρουαζιέρα (φωτογραφίες)

    • Bloomberg
    Evrima

    Evrima


    Με κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό, ακριβά υλικά, άφθονο χώρο, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και ένα εστιατόριο με μενού σχεδιασμένο από έναν σεφ με τρία αστέρια Michelin —και μετά από σχεδόν τρία χρόνια καθυστέρηση— το πρώτο πλοίο της συλλογής Ritz-Carlton Yacht Collection είναι έτοιμο να ταξιδέψει.

    Το Evrima, χωρητικότητας 298 επιβατών, θα κάνει ντεμπούτο με μία κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων από τη Βαρκελώνη στη Νίκαια στις 15 Οκτωβρίου.

    Παρά τις καθυστερήσεις της κατασκευής του σε ισπανικό ναυπηγείο και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που επιδεινώθηκαν από την πανδημία, παραμένει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα πλοία πολυτελείας εδώ και χρόνια, ειδικά για τους λάτρεις του Ritz-Carlton.

    «Τα εκατομμύρια των πελατών της Ritz-Carlton είναι έτοιμοι για την επόμενη καινοτομία του brand και αποδεικνύουν, όπως φαίνεται από  τις κρατήσεις, ότι είναι πρόθυμοι να έρθουν μαζί μας», επισημαίνει ο Chris Gabaldon, αντιπρόεδρος, των πολυτελών εμπορικών σημάτων της Marriott International Inc.

    Οι περισσότερες κρατήσεις, προσθέτει ο Gabaldon, προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν κάνει κρουαζιέρα στο παρελθόν.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Οι καινοτόμες διώροφες σουίτες, με την κρεβατοκάμαρα στον κάτω όροφο και ένα φωτεινό σαλόνι στον επάνω όροφο, είναι μεταξύ των επιλογών διαμονής. Φωτογράφος: Francisco Jose Martinez Mendez

    Το παρασκήνιο

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ritz-Carlton Yacht Collection είναι ο Douglas Prothero, ένας επιχειρηματίας με πολύχρονη παρουσία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ η εταιρεία κρουαζιέρας είναι μια σύμπραξη της Ritz-Carlton Hotel Company (υπό την Marriott International) και της Yacht Portfolio του Prothero, ενός ομίλου ναυτιλιακών επενδύσεων.

    Η Oaktree Capital Management LP είναι ο κύριος επενδυτής και δύο επιπλέον yachts χωρητικότητας 456 επιβατών έχουν παραγγελθεί από την Chantiers de l’Atlantique στη Γαλλία, για παράδοση το 2024 και το 2025.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Σε έναν υπαίθριο χώρο στη μαρίνα του πλοίου, απολαύστε τη θέα στη θάλασσα πίνοντας κοκτέιλ Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Το concept

    Η ευρέως αναγνωρισμένη εταιρεία ναυτιλιακής αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού Tillberg της Σουηδίας συνεργάστηκε με μια ομάδα από τον ξενοδοχειακό όμιλο για να δημιουργήσει ένα πλωτό ξενοδοχείο Ritz-Carlton.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Οι σουίτες είναι εμπνευσμένες από τη σύγχρονη εικόνα των Ritz-Carlton Residences στο Sunny Isles, στο Miami Beach και στο Λος Άντζελες Φωτογράφος: Francisco Jose Martinez Mendez

    Ο χώρος

    Οι επισκέπτες μένουν σε σουίτες με οροφές υψηλότερες από αυτές που υπάρχουν κατά κανόνα στα κρουαζιερόπλοια, με king-size κρεβάτια, διπλά μπάνια και ιδιωτικές υπαίθριες «βεράντες» με θέα στη θάλασσα.

    Προσφέρονται επίσης παροχές που θυμίζουν θέρετρο, όπως ένα πρόγραμμα Ritz Kids με δική του αίθουσα παιχνιδιών (45 δολάρια για τρεις ώρες) και ένα spa που λειτουργεί από το Ritz-Carlton με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους περιποίησης—καθώς και απολαύσεις όπως ένα μη χειρουργικό face lift κόστους 395 δολαρίων.

    Το πλοίο μήκους 623 ποδιών έχει περισσότερο χώρο ανά επιβάτη από οποιοδήποτε άλλο κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, σύμφωνα με τον Prothero.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Το κατάστρωμα του πλοίου είναι ταυτόχρονα ένα σημείο χαλάρωσης στην άκρη του νερού και ένα μέρος για παιχνίδια στο νερό, όπως καγιάκ και σανίδες κωπηλασίας Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Παντού νερό

    Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στον ωκεανό πίνοντας δωρεάν σαμπάνια στις ξαπλώστρες γύρω από την πισίνα υπερχείλισης ή να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στην άκρη του νερού στο Marina Terrace, όπου θα σερβίρουν χειροποίητα κοκτέιλ και ελαφρύ φαγητό όταν το πλοίο είναι αγκυροβολημένο.

    Στη μαρίνα, υπάρχουν σανίδες κωπηλασίας, ιστιοσανίδες, καγιάκ, ιστιοπλοϊκά και εξοπλισμός για κολύμβηση με αναπνευστήρα. Τέσσερις πισίνες διάσπαρτες γύρω από το Evrima προσφέρουν ευκαιρίες για μια βουτιά με θέα.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Το Dining Privée είναι ένας ιδιωτικός χώρος που οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για δείπνο έως και 10 άτομα Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Η τραπεζαρία

    Το μεγάλο Evrima Room, το κεντρικό εστιατόριο του yacht, προσφέρει πιάτα εμπνευσμένα από τους προορισμούς της κρουαζιέρας.

    Ένα μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων με συνδυασμούς κρασιού και σαμπάνιας στο S.E.A. (Sven Elverfeld Aboard) δημιουργήθηκε από τον σεφ Sven Elverfeld του Aqua στο Ritz-Carlton στο Wolfsburg της Γερμανίας, με τρία αστέρια Michelin (και παρέχεται με επιπλέον χρέωση 285 δολάρια ανά άτομο).

    Στο εστιατόριο Talaat Nam, μπορεί ο επισκέπτης να δειπνήσει σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους με πιάτα της Νοτιοανατολικής Ασίας ή να επιλέξει το σούσι μπαρ. Η υπηρεσία δωματίου είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Το Observation Room του τελευταίου ορόφου είναι ένα σημείο socializing με κοκτέιλ που μεταμορφώνεται σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αργά το βράδυ Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Νυχτερινή ζωή

    Η εσωτερική και εξωτερική βεράντα Observation Terrace είναι ένα μέρος για να απολαύσετε τη θέα την ημέρα και να πιείτε κοκτέιλ.

    Αργά το βράδυ, ο χώρος μεταμορφώνεται σε νυχτερινό κέντρο για χορό κάτω από τα αστέρια. Το Evrima έχει τους δικούς του μουσικούς τζαζ και κλασικής μουσικής, και ντόπιοι καλλιτέχνες κάνουν εμφανίσεις σε επιλεγμένα λιμάνια.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Έξω από το Observation Room, απολαύστε θέα την ημέρα, χορεύοντας κάτω από τα αστέρια τη νύχτα. Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Υπηρεσία Ritz-Carlton

    Κάθε σουίτα στο Evrima έχει πρόσβαση σε προσωπικό θυρωρείο για αιτήματα: από ένα φλιτζάνι καφέ μέχρι βοήθεια για την οργάνωση εκδρομών στην ξηρά.

    Ο στόχος είναι να υπάρχει η εξατομικευμένη υπηρεσία που περιμένετε να βρείτε σε ένα ξενοδοχείο Ritz-Carlton: Το πλοίο έχει σχεδόν τόσα μέλη πληρώματος όσα και οι επισκέπτες.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Πριν ή μετά τη θεραπεία σας στο Ritz-Carlton Spa, απολαύστε την βεράντα του spa που είναι εξοπλισμένη με υδρομασάζ. Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Οι προορισμοί

    Τον πρώτο χρόνο του, το Evrima ταξιδεύει στη Μεσόγειο και την Καραϊβική σε δρομολόγια 7 έως 10 διανυκτερεύσεων—ακολουθώντας το πλήθος των yacht σε σημεία όπως η Ibiza, το St. Tropez, η Bequia και το St. Barts.

    Οι διανυκτερεύσεις προσφέρουν χρόνο για επισκέψεις στη στεριά και ξεχωριστές εμπειρίες. Για παράδειγμα, μια περιήγηση στις εγκαταστάσεις της Aloe Aruba και θεραπεία με βάση την αλόη στο Ritz-Carlton της Αρούμπα ή μια βραδινή εκδρομή στην Τενερίφη εστιάζοντας στην κουλτούρα των κοκτέιλ.

    Οι ναύλοι κρουαζιέρας κυμαίνονται από 1.000 δολάρια το άτομο, ανά διανυκτέρευση — αν και μπορείτε να βρείτε μερικά δρομολόγια με λιγότερο κόστος.

    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Στο πλάι της πισίνας Mistral υπάρχει μενού με ψητά θαλασσινά και μπριζόλες για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Φωτογράφος: Christopher Cypert
    relates to A First Look at the Ritz-Carlton Superyacht: Photos
    Το κεντρικό εστιατόριο Evrima Room σερβίρει τοπικά εμπνευσμένα μενού βασισμένα στους προορισμούς της κρουαζιέρας. Φωτογράφος: Christopher Cypert

    Διαβάστε ακόμη:

    Seatrade Cruise Awards: Προσωπικότητα της χρονιάς στην κρουαζιέρα ο Κρις Θεοφιλίδης της Celestyal



    ΣΧΟΛΙΑ