• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ποιο είναι το κλαμπ των εκατομμυριούχων που στοιβάζει μετρητά

    Michael Sonnenfeldt, ιδρυτής και πρόεδρος του Tiger 21


    Μία ομάδα πολυεκατομμυριούχων επενδυτών στις ΗΠΑ συσσωρεύει τεράστια ποσά μετρητών.

    Το κλαμπ Tiger 21, με πάνω από 800 επενδυτές, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα μέλη του αύξησαν τη διακράτηση μετρητών στο 19% των συνολικών περιουσιακών τους στοιχείων λόγω της ανησυχίας για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Αμερική. Το προηγούμενο ποσοστό μετρητών ανέρχονταν σε 12%, στην αρχή της πανδημίας. Περίπου το 1/4 από αυτούς εκτιμά ότι η κρίση θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του επόμενου Ιουνίου, αναφέρει η ομάδα.

    “Αυτή η αύξηση των μετρητών είναι μια εξαιρετική αλλαγή – στατιστικά, είναι η μεγαλύτερη, ταχύτερη αλλαγή στην κατανομή περιουσιακών στοιχείων που έχει σημειωθεί στην ομάδα Tiger 21“, δήλωσε ο Michael Sonnenfeldt, πρόεδρος του συλλόγου, του οποίου τα μέλη έχουν συνήθως περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων. «Προσπαθώντας να συγκεντρώσουν πόρους, τα μέλη έχουν αποκτήσει ρευστότητα και δεν θα επανεπενδύσουν αμέσως προκειμένου να διατηρήσουν και να συγκεντρώσουν τόσα μετρητά ώστε να αντέξουν αυτή την καταιγίδα».

    Με σχεδόν 180.000 θανάτους από τον κορονοϊό, οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Κατάφερε να αντέξει την ύφεση ρεκόρ που εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο και οι οικονομολόγοι προειδοποιούν όλο και περισσότερο για μια παρατεταμένη επιβράδυνση, εάν οι νομοθέτες αποτύχουν να προσφέρουν 1 τρισεκατομμύριο έως 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για το ταμείο οικονομικής ενίσχυσης, αυτό το φθινόπωρο.

    Η οικονομική κρίση από την πανδημία δεν κατάφερε να σταματήσει την αύξηση των τιμών των μετοχών. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από το χαμηλό του Μαρτίου κατά 56% χάρη στη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τη δύναμη των εταιρειών τεχνολογίας που παρέχουν υπηρεσίες στους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σπίτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 84% περίπου των οικονομικών διευθυντών να θεωρούν τώρα τις μετοχές πολύ ακριβές, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που διενήργησε η Deloitte LLP – το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της δεκαετίας από τότε που η εταιρεία συμβούλων άρχισε να συλλέγει τα δεδομένα. Μόνο το 2% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι μετοχές των ΗΠΑ φαίνονται φθηνές.

    Τα μέλη του Tiger 21 πραγματοποιούν μικρές συγκεντρώσεις συνήθως κάθε μήνα, προκειμένου να μοιραστούν τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές και να συζητήσουν για επενδύσεις που είναι συνήθως συντηρητικές και μακροπρόθεσμες. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναμένουν πως η κρίση της πανδημίας θα συνεχιστεί κατά την υπόλοιπη χρονιά, παραμένουν σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των ΗΠΑ και εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες με «έντονα ανοδικές προοπτικές», ανέφερε η έκθεση της ομάδας.

    Ενώ είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, πολλά από τα μέλη του Tiger 21 εκμεταλλεύτηκαν την αρχική αναταραχή που έφερε η πανδημία  στην αγορά και στοιχημάτισαν κατά του S&P 500. Αυτό απέφερε στον Sonnenfeldt και άλλα μέλη με “3, 4, 5, ακόμη και 10 φορές το ποσό που διέθεσαν” για τα options που αγόρασαν, είπε τον Μάρτιο, αρνούμενος να αποκαλύψει πόσα χρήματα πόνταραν.



    ΣΧΟΛΙΑ