• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο με το βλέμμα στη Fed

    • Bloomberg
    πετρελαιοπηγή


    H τιμή του πετρελαίου υποχωρεί και πάλι, φτάνοντάς στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, καθώς η Fed φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στο 2021.

    Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate κατέγραφαν απώλειες 3,7%, υποχωρώντας για έκτη ημέρα. Παράλληλα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές και άλλα εμπορεύματα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος.

    Νέο πλήγμα επέφερε η Fed στο αργό πετρέλαιο, το οποίο είχε ήδη αποδυναμωθεί καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού πλήττει τη ζήτηση στην Ασία.

     

    Crude's rally has petered out amd gains in the U.S. currency

    Το εντυπωσιακό ράλι του πετρελαίου το πρώτο εξάμηνο του έτους έχασε τη δυναμική του τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εν μέσω της απειλής για τη ζήτηση που προκαλεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

    Τα κέρδη στο δολάριο τις τελευταίες εβδομάδες λειτούργησαν επίσης ως τροχοπέδη στις τιμές, καθιστώντας τα προϊόντα που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα πιο ακριβά. Ταυτόχρονα, ο ΟΠΕΚ+ προχώρησε σε σταδιακή αποκατάσταση των προμηθειών.

    «Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, το ισχυρότερο δολάριο και το περιβάλλον υψηλού κινδύνου δεν βοηθούν το πετρέλαιο», δήλωσε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής της UBS Group. «Η ζήτηση θα συνεχίσει να ανακάμπτει με άνισο τρόπο τις επόμενες εβδομάδες και η αγορά πετρελαίου παραμένει ανεπαρκής. Επομένως, αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τις τιμές προσεχώς”.

    Τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου του WTI υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 2,39 δολάρια, στα 63,07 δολάρια το βαρέλι.

    Στα συμβόλαια Οκτωβρίου του brent σημείωναν πτώση κατά 2,13 δολάρια, στα 66,10 δολάρια το βαρέλι.

    Για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία λόγω πανδημίας, η Fed αγοράζει περιουσιακά στοιχεία 120 δισ. δολαρίων κάθε μήνα. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι έκριναν ότι αυτή η πρακτική πρέπει να περιοριστεί.

    Διαβάστε ακόμα:

    Πρακτικά FED: Οι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για πιθανό tapering μέσα στο 2021

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ