• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nomura: Βουτιά 95% στα κέρδη, επαναγορά μετοχών ύψους 440 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Takumi Kitamura, CFO Nomura


    Βουτιά 95% σημείωσαν τα κέρδη της  Nomura Holdings κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο επαναγοράς μετοχών αξίας 50 δισ. γεν (440 εκατ. δολ).

    Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας προχώρησε σε μία άπαξ πρόβλεψη που σχετίζεται με συναλλαγές στην Αμερική πριν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

    Τα καθαρά κέρδη της Nomura διαμορφώθηκαν στα 3,21 δισ. γεν κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αφού έχει συμπεριλάβει πρόβλεψη 39 δισεκατομμυρίων γεν που χρονολογείται πριν από την οικονομική κρίση, ανέφερε σε δήλωσή της την Παρασκευή. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει έως και το 2,5% των μετοχών της.

    Η εκτίναξη κατά 26% στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική και η αύξηση κατά 14% στα έσοδα από τη διαχείριση επενδύσεων δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις προβλέψεις και να “σώσουν” τα κέρδη, τα οποία ο CFO, Takumi Kitamura χαρακτήρισε «πολύ απογοητευτικά». Τα έσοδα από τη λιανική μειώθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα από χονδρική μειώθηκαν κατά 22%.

    Τα αποτελέσματα αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για τη Nomura μετά από την κατάρρευση της Archegos Capital Management του Bill Hwang, που επέφερε στη χρηματιστηριακή ζημιές 2,9 δισ. δολαρίων. Μόνο η Credit Suisse δέχθηκε μεγαλύτερο πλήγμα, ύψους 5,5 δισ. δολαρίων.

    Η Nomura είπε ότι θα συστήσει μια επιτροπή κινδύνου που θα αποτελείται από εξωτερικούς διευθυντές και ένα μη εκτελεστικό μέλος, προκειμένου να βελτιώσει τη διαχείριση κινδύνου και να διεξάγει «αυστηρούς» ελέγχους και εποπτεία των επιχειρήσεων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ