• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nomura: Ζητά από τους υπαλλήλους να μην καπνίζουν όταν εργάζονται από το σπίτι

    • Bloomberg


    Η Nomura Holdings ζήτησε από τους υπαλλήλους της στην Ιαπωνία να μην καπνίζουν κατά τις ώρες εργασίας – ακόμη και αν εργάζονται από το σπίτι.

    Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της χώρας έστειλε υπόμνημα στους εργαζόμενους, όπου περιγράφει τη νέα πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο, δήλωσε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Yoshitaka Otsu.

    Η Nomura θα κλείσει όλους τους χώρους για καπνιστές του ομίλου της, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

    Οι κανόνες θα βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και δεν περιλαμβάνουν ποινές, είπε ο Otsu. Η εταιρεία δεν σχεδιάζει να παρακολουθεί εάν οι εργαζόμενοι που εργάζονται εξ αποστάσεως ακολουθούν τις οδηγίες.

    Η Nomura εισάγει τα μέτρα για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού εργασιακού περιβάλλοντος, την πρόληψη του παθητικού καπνίσματος και την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων, ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση την Τετάρτη.

    “Πρέπει να υπάρχει ένα περιβάλλον στο οποίο όλοι να είναι υγιείς, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν πλήρως τις ικανότητές τους”, εξήγησε.

    Κάπνισμα στο σπίτι

    Η Nomura είναι η τελευταία ιαπωνική εταιρεία που έλαβε μέτρα κατά του καπνίσματος καθώς οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τα τσιγάρα βρίσκονται στο επίκεντρο.

    Περίπου δύο στους 10 καπνιστές δήλωσαν ότι η κατανάλωση τσιγάρων αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της εργασίας ή της παραμονής στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Μαρτίου που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου της Ιαπωνίας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο σπίτι.

    Η Nomura επιδιώκει να μειώσει το ποσοστό καπνίσματος μεταξύ των εργαζομένων της στην Ιαπωνία στο 12% έως το 2025, έναντι 20% τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η χρηματιστηριακή παρέχει οικονομική βοήθεια στους εργαζομένους για να σταματήσουν το κάπνισμα από το 2017, είπε ο Otsu.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ