• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nέο deal για την Alibaba: Αγοράζει το 10% της ελβετικής εταιρείας duty free προϊόντων, Dufry

    • Bloomberg


    Η Alibaba Group Holding Ltd. συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο 9,99% της Dufry AG, προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στον ελβετικό κολοσσό αφορολόγητων ειδών που έχει πληγεί από την πανδημία.

    Η Dufry δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προτείνει αύξηση κεφαλαίου ύψους έως και 700 εκατ. ελβετικών φράγκων, στην οποία θα συμμετέχει και η Alibaba. Η Advent International Corp., μια εταιρεία private equity, σχεδιάζει επίσης να επενδύσει έως και 455 εκατομμύρια φράγκα στην εταιρεία. Οι μετοχές της Dufry αυξήθηκαν κατά 16%.

    Η ελβετική εταιρεία επισήμανε ότι τα έσοδα από την πώληση μετοχών θα την βοηθήσουν να εξαγοράσει τη μονάδα Hudson Ltd. των ΗΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

    Η αύξηση κεφαλαίου θα ενισχύσει την επιχείρηση, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία έχει μειωθεί στα 1,6 δισεκατομμύρια φράγκα, καθώς οι μετοχές της διαπραγματεύονται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Οι εταιρείες θα δημιουργήσουν επίσης μια κοινοπραξία στην Κίνα, η οποία θα συνδυάζει τις ψηφιακές δυνατότητες και το δίκτυο της Alibaba με την επιχείρηση λιανικής για τους ταξιδιώτες της Dufry στη συγκεκριμένη αγορά.

    Η Dufry απασχολεί περίπου 31.000 εργαζόμενους και τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες προσωπικού κατά 20% με 35%, καθώς τα έσοδα της βουλιάζουν.

    Από την πλευρά της, η Alibaba έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια αποκτώντας καταστήματα αλυσίδων λιανικής πώλησης, με στόχο να διευρύνει την εμβέλειά της, σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για τον εκσυγχρονισμό του φυσικού εμπορίου.

    Σημειώνεται ότι η Richemont αγόρασε μερίδιο στην Dufry το 2017. Η εταιρεία πολυτελών ειδών έχει επενδύσει στον κλάδο με σκοπό να προωθήσει τα εμπορικά της σήματα στους ταξιδιώτες. Ο άλλος κολοσσός πολυτελών ειδών, LVMH ( Moet Hennessy Louis Vuitton) κατέχει την ανταγωνίστρια αλυσίδα DFS.

    Η Richemont έχει μια διαδικτυακή κοινοπραξία με την Alibaba που ονομάζεται Feng Mao, η οποία άρχισε να λειτουργεί πέρυσι.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ